Naslovna Novosti Francuski voz natovaren teškom artiljerijom na putu za Ukrajinu

Francuski voz natovaren teškom artiljerijom na putu za Ukrajinu

1
francuski voz natovaren teskom artiljerijom na putu za ukrajinu
francuski voz natovaren teskom artiljerijom na putu za ukrajinu
google news

Vojna pomoć Ukrajini se nastavlja. Francuska, jedna od najaktivnijih evropskih zemalja koja pomaže Ukrajini, šalje novu seriju naoružanja ukrajinskim oružanim snagama. Ranije danas, ministar odbrane Francuske Sebastijen Lekornu saopštio je da je njegova zemlja spremna da pošalje samohodne haubice i oklopne transportere.

Lekornuova izjava je data nakon što je vlada u Parizu bila spremna sa količinama i sistemima naoružanja za slanje. Reč je o 20 oklopnih transportera Bastion i do desetak dodatnih samohodnih haubica CAESAR.

Bastion
Bastion

Kasnije u toku dana, pojavio se video sa francuske železničke sigurnosne kamere koja je snimila voz pun CAESAR SPH i ACMAT Bastion oklopnih vozila. Nije jasno da li je snimak od danas, 15. novembra i da li se tiče današnje najavljene vojne pomoći.

Železnički i vazdušni saobraćaj su postali zakrčeni u poslednjih devet meseci otkako je Rusija napala Ukrajinu 24. februara. U Evropi postoji nekoliko distributivnih centara i skladišta za prijem doniranog oružja za Ukrajinu. Jedan od najvećih je u Štutgartu. Međutim, francuski voz putuje verovatno direktno u Poljsku. Odatle će sistemi naoružanja biti predati ukrajincima.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version