Naslovna Avijacija Američko vazduhoplovstvo testira novu bombu Dragon 600 km od ruskih granica

Američko vazduhoplovstvo testira novu bombu Dragon 600 km od ruskih granica

0
americko vazduhoplovstvo testira novu bombu dragon 600 km od ruskih granicaff
americko vazduhoplovstvo testira novu bombu dragon 600 km od ruskih granicaff
google news

Američko vazduhoplovstvo će testirati novi sistem za lansiranje krstarećih raketa iz teških transportnih aviona poznatih kao brza bomba Dragon. Testovi će se navodno obaviti u blizini Lofotenskih ostrva na severozapadu Norveške, samo 600 km od granica Murmanske oblasti u Rusiji.

Odeljenje za planiranje strateškog razvoja američkog vazduhoplovstva, zajedno sa Lockheed Martin-om i Boeing-om, razvilo je sistem za lansiranje paletizovane municije iz teških transportnih aviona. Kontejneri sa projektilima se kombinuju u jednu paletu od 6 ili 9 jedinica, u zavisnosti od aviona-nosača.

Svaka paleta je opremljena padobranskim sistemom i dodatnim kontrolnim modulima. Integrisani su sa kontrolnom tablom u kokpitu, što omogućava pilotu da brzo podešava mete direktno tokom leta.

U testovima će biti uključeni glavni teški transportni avioni američkog vazduhoplovstva C-130 „Herkules” i Boing C-17. Za bacanje paleta sa raketama u letu nije potrebna dodatna modernizacija aviona, što će omogućiti da se, u slučaju uspešnih testiranja u Norveškoj, brzo uvede inovacija za masovne raketne udare bilo gde u svetu.

Rapid Dragon

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version