Naslovna Oružje Novo Oružje Kalašnjikov u Indiji počinje proizvodnju AK-203

Kalašnjikov u Indiji počinje proizvodnju AK-203

0
kalašnjikov u indiji počinje proizvodnju ak 203
kalašnjikov u indiji počinje proizvodnju ak 203
google news

Indija je korak bliže početku proizvodnje vatrenog oružja marke Kalašnjikov. Prema rečima Aleksandra Mihejeva, generalnog direktora Rosoboroneksporta, fabrika u Korvi je u potpunosti spremna za početak proizvodnje AK-203 do kraja ove godine. Koncept buduće proizvodnje u potpunosti odgovara indijskom programu Made in India, koji je vlada u Nju Delhiju pokrenula pre nekoliko godina.

kalasnjikov u indiji pocinje proizvodnju ak 203
kalasnjikov u indiji pocinje proizvodnju ak 203

Rusija i Indija će razgovarati o detaljima proizvodnje jurišne puške na Defexpo India 2022. Izložba koja je počela juče 18, oktobra u Gandhinagaru. Poslednji dan izložbe je 22. oktobar.

Rifles Private Limited je široko zastupljen na izložbi. Ta firma predstavlja saradnju između ruskog Rosoboroneksporta, Kalašnjikova i indijske vlade. Rusija je obećala da će Indiji dati širok spektar dodatne moderne opreme, dizajnirane kako za modifikaciju same jurišne puške AK-203, tako i za opremanje osoblja.

„Naši planovi uključuju 100% lokalizaciju proizvodnje legendarnih ruskih automata u Indiji“, rekao je Mihejev u svom saopštenju. U saopštenju za javnost ruskog koncerna Rostec jasno se vidi da je AK-203 prošao sve testove kojima je bio podvrgnut.

AK-203

AK-203, kao i sve jurišne puške serije 200, ispunjavaju savremene zahteve za malokalibarsko oružje. Tu su i Picatinny sistemi koji omogućavaju pričvršćivanje raznih dodataka za poboljšanje efikasnosti oružja, kao što su optički dnevni i noćni nišani, termalni i laserski daljinomeri, infracrveni nišani, taktičke baterijske lampe itd.

Neki modeli serije 200, sada imaju kundak koji se može skratiti ili sklopiti. Režim vatre je takođe poboljšan, kaže Kalašnjikov.

AK-203 glavno jurišno oružje indijske vojske

Očekuje se da će AK-203 postati primarno oružje indijske vojske. Sličnu izjavu je prošle godine dao i indijski ambasador u Rusiji. „Zaključivanje ugovora o zajedničkoj proizvodnji AK-203 postaviće osnovu za potpunu tranziciju indijskih oružanih snaga na korišćenje AK-203 kao glavnog jurišnog oružja“, rekao je ambasador Datla Bala Venkatesh Varma.

Očekuje se da će Indija proizvesti 750.000 jurišnih pušaka serije 200. Ovo je otkriveno 2019. godine tokom inauguracije fabrike u gradu Korva. Međutim, nije sve išlo po planu. Prema prvobitnom planu, fabrika je trebalo da počne proizvodnju 2020. godine. Po svemu sudeći, prepreke su prevaziđene, jer ruski zvaničnici tvrde da fabrika može da bude u funkciji do kraja 2023. godine.

Watch: First look at Kalashnikov’s AK-203 rifles in Russia, to be manufactured in Amethi soon
AK-203

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version