Naslovna Novosti Rusi potvrdili ukrajinsko napredovanje, Moskva prebacuje teško naoružanje

Rusi potvrdili ukrajinsko napredovanje, Moskva prebacuje teško naoružanje

0
M777
google news

“Proboj neprijatelja se odbija koliko god je to moguće, ali nekoliko naselja je već došlo pod kontrolu ukrajinskih oružanih formacija”, naveo je Vitalij Gančev, šef administracije u oblasti Harkov koju podržava Rusija, prenosi Rojters.

Rusija prebacuje teško naoružanje u oblast Harkova

Ruska vojska raspoređuje teške sisteme TOS-1A Solncepek u pravcu Harkova, a na tom području vode se intenzivne borbe sa ukrajinskim trupama koje su 7. septembra krenule u kontraofanzivu, javlja RIA Novosti.

TOS-1A su dizajnirani da uništavaju ljudstvo, opremu i utvrđenja termobaričkom municijom kalibra 220 mm, od koje se ne možete sakriti u zemunicama, napominje ruska agencija.

Ministarstvo odbrane prethodno je objavilo snimke prebacivanja trupa i opreme, odnosno višecevnih raketnih sistema (MLRS) Uragan, vojnih kamiona KamAZ, artiljerijskih oruđa Msta i borbenih vozila pešadije.

Zelenski: Zauzeli smo više od 30 naselja u Harkovskoj oblasti

Ukrajinske snage zauzele su više od 30 naselja u Harkovskoj oblasti tokom kontraofanzive protiv Rusije, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Zelenski je tokom video obraćanja rekao da ukrajinske snage “uspešno nastavljaju aktivna dejstva u nekoliko oblasti”, prenosi Rojters.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version