Naslovna Novosti Zajednička uvežbavanja snaga Vojske Srbije i MUP-a

Zajednička uvežbavanja snaga Vojske Srbije i MUP-a

0

Na poligonu „Pasuljanske livade“ ove nedelje realizuju se vežbovne aktivnosti koje u sadejstvu izvode snage Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, specijalnih jedinica Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Reč je o planskim aktivnostima koje se realizuju radi unapređenja osposobljenosti komandi i dela jedinica Vojske Srbije i MUP-a za rešavanje taktičkih i vatrenih zadataka tokom pripreme i izvođenja operacija i za organizovanje sadejstva i saradnje.

Vežbajuće sastave na poligonu danas je obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, sa delom svog proširenog kolegijuma.

On je prisustvovao realizaciji vežbe sa bojevim gađanjem ojačane taktičke grupe u izvođenju operacije i tom prilikom se uverio u odličnu osposobljenost i visok nivo ostvarenog sadejstva vežbajućih jedinica iz različitih sastava.

U skladu sa scenariom, vežbajuće jedinice tokom ove nedelje realizuju  više taktičkih uvežbavanja i vežbi, uz upotrebu tenkova, oklopnih borbenih vozila, PVO i artiljerijskih sistema, helikoptera i bespilotnih letelica.

Intenzivne aktivnosti na poligonu završavaju se ovog vikenda, združenim taktičkim vežbama snaga Vojske Srbije i MUP-a u izvođenju borbenih operacija.

Autor

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version