Naslovna Avijacija Ukrajinci koriste neobičan Revolver dron tajvanske proizvodnje

Ukrajinci koriste neobičan Revolver dron tajvanske proizvodnje

0
Dron Revolver 860
Dron Revolver 860
google news

Borbene bespilotne letelice DronesVision Revolver 860 tajvanske proizvodnje navodno Ukrajinci koriste protiv ruskih snaga, prenose tajvanski mediji.

Dron Revolver 860 može da nosi do osam minobacačkih granata kalibra 60 mm

17. avgusta, pojavila se vest da su borbeni VTOL (vertikalnog uzletanja i sletanja) dronovi Revolver 860 prodati Poljskoj a potom prebačeni u Ukrajinu. U junu, CM Media je citirala objavu vojnog entuzijaste na društvenim mrežama koja pokazuje da je ukrajinska vojska koristila Revolver 860 za bacanje minobacačkih granata na ruske trupe.

Dron Revolver 860

Revolver 860 je VTOL borbeni dron dizajniran sa četiri kraka i osam rotora. Njegov odeljak za oružje (otuda i naziv „revolver“) može da nosi do osam minobacačkih granata kalibra 60 mm. Može se prilagoditi i za druge kalibre (81 ili 120 mm).

Dron može da ostane u vazduhu 20 do 40 minuta, u zavisnosti od težine i uslova vetra. Dronom se može upravljati u dometu od 20 km. Njegova maksimalna težina pri poletanju je 42 kg.

DronesVision Revolver 860 Test

Na pitanje da prokomentariše tvrdnje da je 800 njihovih bespilotnih letelica Revolver 860 poslato ukrajinskoj vojsci, predstavnik DronesVision-a rekao je za Tajvan Njuz da kompanija isporučuje samo kupcima u Poljskoj i da ne može da komentariše gde te firme mogu kasnije da pošalju dronove pošto su potpisale ugovore o neotkrivanju podataka sa svojim klijentima. Predstavnik je rekao da su kupovine dronova od strane Poljske porasle u martu, ubrzo nakon što je Rusija napala Ukrajinu, i od tada su u stalnom porastu.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version