Naslovna Avijacija Redovna padobranska obuka u noćnim uslovima

Redovna padobranska obuka u noćnim uslovima

0
google news

Pripadnici 63. padobranske brigade realizovali su večeras segmente padobranske obuke u noćnim uslovima u rejonu vojnog aerodroma „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu.

Reč je o redovnoj obuci koja se sprovodi radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti profesionalnog sastava jedinice za izvođenje specijalnih borbenih dejstava i operacija od posebnog značaja.

Vežbovnim aktivnostima na niškom vojnom aerodromu prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i tom prilikom se uverio da su pripadnici 63. padobranske brigade na obuci maksimalno posvećeni, odgovorni i motivisani, što za rezultat ima uspešnu realizaciju svih namenskih zadataka, odličnu osposobljenost profesionalnog sastava i visoku borbenu gotovost jedinice.

Padobranci su u okviru obuke realizovali skokove iz aviona An-26, uz upotrebu savremenih desantnih padobrana koji omogućavaju manevrisanje radi izbegavanja prepreka i prizemljenja na željenu desantnu prostoriju, što je od presudnog značaja za brzo započinjanje borbenih dejstava u dubini neprijateljevog rasporeda nakon padobranskog desanta.

Realizacijom kompleksne obuke u svim vremenskim i zemljišnim uslovima, koja se u jedinici odvija tokom cele godine, obezbeđuje se da pripadnici ove elitne brigade Vojske Srbije u svakom trenutku budu spremni za efikasno angažovanje, samostalno ili u sadejstvu sa drugim snagama, na realizaciji širokog spektra zadataka koji se mogu postaviti pred jedinicu ove namene.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version