Naslovna Novosti Obuka vojnika na služenju vojnog roka u Mešovitoj artiljerijskoj brigadi

Obuka vojnika na služenju vojnog roka u Mešovitoj artiljerijskoj brigadi

0

Vojnici generacije „decembar 2021“ koji drugi period vojnog roka služe u Mešovitoj artiljerijskoj brigadi prolaze intenzivnu obuku za specijalnosti roda artiljerije u kasarni „Mija Stanimirović“ u Nišu.

U ovoj su jedinici vojnici na služenju vojnog roka raspoređeni na dužnosti u sastavu posluga na top-haubicama 152 mm M-84 „nora“ i samohodnim višecevnim lanserima raketa 128 mm M-77 „oganj“, gde se osposobljavaju za izvršavanje kolektivnih zadataka i efikasnu borbenu upotrebu artiljerijskih sistema.

U skladu sa namenom i specifičnostima jedinice, najviše pažnje se poklanja uvežbavanju taktičkih radnji i postupaka prilikom posedanja vatrenog položaja, prevođenju oruđa iz marševskog u borbeni položaj i pravilnom proračunu i zauzimanju elemenata za izvršenje gađanja.

Mešovita artiljerijska brigada je namenjena za pružanje vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske dejstvom po ciljevima taktičkog, operativnog i strategijskog značaja na velikim daljinama, a realizacijom obuke vojnika na služenju vojnog roka unapređuju se mogućnosti za kvalitetnu popunu profesionalnog sastava jedinice.

Autor

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version