Naslovna Mornarica Obuka vojnika u jedinicama Rečne flotile

Obuka vojnika u jedinicama Rečne flotile

0
google news

Na reci Dunav kod Beograda i Novog Sada u toku je obuka vojnika generacije „decembar 2021“ koji drugi period vojnog roka služe u plovnim jedinicama Rečne flotile.

Vojnici ukrcani na rečne brodove se osposobljavaju za dužnosti brodaraca, signalista i brodskih artiljeraca, a u ovom periodu obuka se realizuje na sidrištu, kako bi se u potpunosti pripremili za izvršavanje zadataka na svojim borbenim stanicama koji ih očekuju u plovidbi i na izvršenju programskih gađanja.

U skladu sa programom obuke, vojnici se osposobljavaju za pravilnu upotrebu palubnih sredstava i izvođenje palubarskih radova, rukovanje i održavanje brodskih artiljerijskih topova, kao i slanje i prijem signala za brodske pokrete i komunikaciju u združenom plovljenju. 

Vojnici roda rečnih jedinica tri četvrtine vojnog roka služe ukrcani na plovnim objektima Rečne flotile, kako bi se prilagodili na specifične brodske uslove i savladali složene sadržaje obuke koji zahtevaju maksimalnu koncentraciju i timski rad.

Zahvaljujući posvećenosti komandira, instruktora i svih članova posade, vojnici se brzo privikavaju na brodski ambijent, o čemu svedoči i želja mnogih od njih da, po završetku služenja vojnog roka, postanu deo profesionalnog sastava u rečnim jedinicama Vojske Srbije.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version