Naslovna Avijacija Sudar dva Black Hawk helikoptera na skijalištu u Juti

Sudar dva Black Hawk helikoptera na skijalištu u Juti

0
google news

U američkoj državi Juta dva vojna helikoptera Black Hawk UH-60 sudarila su se u vazduhu i pala pravo na skijašku stazu. Sudar se dogodio u utorak oko 9:30 u kanjonu Litl Kotonvud na skijalištu Snouberd.

Nacionalna garda Jute potvrdila je da su u padu učestvovala dva njihova helikoptera. Cena Black Hawk helikoptera se kreće u rasponu od 6-10 miliona dolara u zavisnosti od opreme.

Poručnik Džons je izjavio da ne zna tačan broj, ali da je u svakom helikopteru bilo najmanje tri do četiri osobe. Nije bilo većih povreda, ali je moguće da su neki putnici zadobili lakše povrede prilikom pada, rekao je poručnik Džons.

Dva slupana Black Hawka su učestvovala u zimskoj planinskoj obuci u odobrenoj zoni za sletanje gde inače sleću u proseku otprilike jednom nedeljno, rekao je poručnik Džons, dodajući da su oba pilota bila „dobro obučena“.

https://videos.dailymail.co.uk/video/mol/2022/02/22/3326963037996271233/640x360_MP4_3326963037996271233.mp4
Snimak nesreće

„Mi treniramo “na ivici” tako da budemo spremni za borbeno okruženje bilo gde u svetu a posada preuzima određeni nivo rizika. „Svaki put kada letite helikopterom, postoji mala opasnost. Samo sam srećan što su svi dobro”, rekao je Džons.

Nakon nesreće, posada je uspela da se sama da izađe a helikopterima nije iscurelo gorivo, rekao je poručnik Džons.

Još uvek nije poznato da li su Black Hawk helikopteri i dalje upotrebljivi, a istraga je u toku kako bi se utvrdio uzrok nesreće.

“Samo sam srećan što su svi dobro, moglo je biti mnogo gore”, rekao je poručnik Džons i dodao da je “brzo i promišljeno razmišljanje” posade razlog zašto nesreća nije bila gora.

Skijalište Snoubird zatvorilo je stazu za skijanje, a nejasno je kada će se to područje ponovo otvoriti.

Šokirani skijaši su na društvenim mrežama podelili fotografije i video snimke nesreće.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version