Naslovna Avijacija Obuka na helikopterima H-145M

Obuka na helikopterima H-145M

0
Obuka na helikopterima H-145M
Obuka na helikopterima H-145M
google news

Na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ i u širem rejonu Niša realizuje se redovna obuka pripadnika 98. vazduhoplovne brigade za grupno letenje na helikopterima H-145M u zimskim uslovima.

Intenzivna obuka na helikopterima H-145M realizuje se od njihovog uvođenja u operativnu upotrebu u Vojsci Srbije kako bi se osposobio što veći broj posada i spremno dočekao dolazak novih vazduhoplova ovog tipa, a ovaj segment je posebno značajan budući da se većina letačkih zadataka realizuje u grupi od više vazduhoplova. 

Obuka na helikopterima H-145M
H-145M

Realizacijom sletanja i poletanja na neobezbeđenom i snegom pokrivenom terenu, kao i grupnih letova na različitim visinama danju i noću, piloti usavršavaju upravljanje i kontrolu helikoptera u povoljnim i u složenim metereološkim uslovima, i uvežbavaju taktičke radnje i procedure neophodne za izvršavanje zadataka traganja i spasavanja i vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske.

U obuku je aktivno uključen i tehnički sastav koji je zadužen za ispravnost helikoptera i ima ključnu ulogu u pripremi vazduhoplova za letenje. 

Višenamenski laki helikopter H-145M je namenjen za transport ljudi i materijala, traganje i spasavanje, medicinsko prevoženje, izviđanje, osmatranje bojišta i vatrenu podršku.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version