Naslovna Novosti Budanov: „11.000 Severnokorejaca juriša ka Ukrajini dok će usput najuriti naše...

Budanov: „11.000 Severnokorejaca juriša ka Ukrajini dok će usput najuriti naše prestale borce iz Kurska“

8
severnokorejska vojska i kim
severnokorejska vojska i kim
google news

Zelenski i Budanov (glavni špijun Kijeva) otkrili su da će uskoro u Ukrajinu stići prvih 2.600 severnokorejskih vojnika.

Trenutno se u istočnoj Rusiji nalazi 11 hiljada severnokorejskih pešadinaca, koji se obučavaju za borbe u Ukrajini. Ovo je “otkrio” šef obaveštajne službe ukrajinskog Ministarstva odbrane Budanov juče.

„Biće spremni da se bore u Ukrajini 1. novembra ove godine“, izjavio je Kirilo Budanov za TWZ, američku rubriku sajta Drive koja je postala portal.

Prvih 2.600 Severnokorejaca ide ka Kursku da istrebi preostale Ukrajince

Prema istim tvrdnjama, očekuje se da će severnokorejske trupe koristiti rusku opremu i municiju na bojnom polju. Prva grupa će se sastojati od 2.600 vojnika i biće raspoređena u Kursku, gde je u toku velika ruska vojna operacija za proterivanje svih ukrajinskih osvajača.

Za sada nije poznato na kojim tačkama ukrajinske vojne mape će biti raspoređeni ostali severnokorejski vojnici, dodao je Budanov.

„Još nemamo potpunu sliku situacije“, objasnio je šef obaveštajne službe ukrajinskog Ministarstva odbrane.

budanov
budanov

Podsećamo da je nedavno Severna Koreja pretrpela navodno prve gubitke u Ukrajini, kada su severnokorejski vojnici poginuli tokom obuke ruskih snaga u istočnom delu zemlje.

Budanovljeve izjave usledile su nekoliko sati nakon što je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio novinarima u Briselu da se oko 10 hiljada severnokorejskih vojnika priprema za borbe na ukrajinskom ratištu na strani Rusije.

Zelenski je upozorio da se treća nacija sprema da se uključi u sukob u Ukrajini, čime bi se rusko-ukrajinski rat pretvorio u „svetski rat“. Ukrajinski lider je to istakao kako bi ubedio zapadne saveznike da pruže dodatnu pomoć Kijevu.

Severna Koreja u centru pažnje

Dan ranije, zamenik američkog ministra spoljnih poslova, Kurt M. Kembel, izjavio je u Seulu da Vašington i njegovi saveznici “brinu zbog sve veće vojne podrške Severne Koreje Rusiji tokom sukoba u Ukrajini”.

severnokorejski vojnici
severnokorejski vojnici

Međutim, američki zvaničnik nije mogao da potvrdi da se severnokorejske trupe zaista spremaju za borbe na prvoj liniji fronta.

Takođe, neki ukrajinski mediji su juče izvestili da će oko 3 hiljade vojnika činiti specijalni bataljon koji će biti deo 11. zasebne vazdušno-desantne brigade ruskih oružanih snaga.

8 KOMENTARA

  1. Bravo Severnokorejci, svaka čast. Podrška prijateljima iz S.Koreje, pošaljite ih baš tamo gde je veća koncentracija nacista iz NATO država 😁

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version