Naslovna Novosti Vojska Severne Koreje digla u vazduh puteve i železničke pruge na granici...

Vojska Severne Koreje digla u vazduh puteve i železničke pruge na granici sa Južnom Korejom

3
kim jong un dok u pozadini vidimo mlrs kn 25
kim jong un dok u pozadini vidimo mlrs kn 25
google news

Vojno osoblje vojske DNRK diglo je u vazduh dve deonice autoputa i železničke pruge koje vode ka Južnoj Koreji.

Južnokorejska novinska agencija, Jonhap je ovo prenela pozivajući se na Zajednički generalštab Južne Koreje. U publikaciji se naglašava da se uništene deonice puteva nalaze na teritoriji Severne Koreje duž linija Kjonison i Donge.

Severna Koreja je bacila bombe na neke oblasti na liniji Gjeonggi i Dongae na vojnoj demarkacionoj liniji sever-jug, citira ova publikacija poruku Združenog generalštaba Južne Koreje.

Dodaju i da južnokorejska vojska prati situaciju i povećava budnost, međutim, ćute o tome da je južnokorejska vojska otvorila vatru na osoblje severnokorejske vojske koje se nalazilo u demilitarizovanoj zoni.

Takođe se pojavila infromacija da je došlo do pucnjave između graničara na granici. Ovo se dogodilo u vreme kada su granični stražari Severne Koreje postavljali eksploziv.

DEO DEMILITARIZOVANE ZONE KOD PANMUNDŽOMA, POGLED S JUŽNOKOREJSKE STRANE
DEO DEMILITARIZOVANE ZONE KOD PANMUNDŽOMA, POGLED S JUŽNOKOREJSKE STRANE

Kako navodi agencija, uoči bombardovanja na putu, severnokorejski lider Kim Džong Un održao je sastanak sa zvaničnicima bezbednosnih snaga zemlje, tokom kojeg je podsetio na lansiranje bespilotnih letelica od strane Seula sa kojih su razbacali uvredljive i propagadne letke. Zahtevao je hitnu akciju za zaštitu suvereniteta Severne Koreje.

Podsetimo, ranije se pojavila vest da su artiljerijske jedinice vojske DNRK koje se nalaze na granici sa Južnom Korejom dobile naređenje da budu spremne za otvaranje vatre.

Zapadna štampa, koja je izveštavala o najnovijoj eskalaciji između Seula i Pjongjanga, napominje da su akcije DNRK signal ne samo za rukovodstvo susedne zemlje, već i za oba kandidata za predsednika Sjedinjenih Država.

Dodajmo da je dan ranije ruski predsednik Vladimir Putin podneo svojoj Državnoj dumi predlog zakona o ratifikaciji Ugovora o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu između Rusije i DNRK.

Severna Koreja „vojna supersila sa nuklearnim oružjem“, kaže Kim Džong Un

Severnokorejski lider Kim Džong-un rekao je da će ubrzati proces da svoju zemlju učini “vojnom supersilom sa nuklearnim oružjem”, čiju upotrebu ne bi isključio ako bude napadnut, izvestila je danas njegova državna novinska agencija KCNA.

severnokorejska vojska i kim
severnokorejska vojska i kim

Konkretni komentari dati su tokom Kimovog govora na jednom univerzitetu. Prema KCNA, Kim Džong Un je rekao da nema nameru da napadne Južnu Koreju, dodajući da će, međutim, „ako neprijatelj pokuša da upotrebi silu protiv naše zemlje“, severnokorejska vojska upotrebiti sva raspoloživa sredstva bez oklevanja, što „ne isključuje upotrebu nuklearnog oružja“.

Kim je istakao potrebu za ekstenzivnim jačanjem oružanih snaga Severne Koreje, navodi KCNA.

3 KOMENTARA

  1. Ovi korejci su izgleda kratkog fitilja i malčice neuravnoteženi. Bolje da su roknuli puteve i pruge u J.K.a ne svoje🙄

    • Severna Koreja ide putem crvenih Kmera
      Inače sve zemlje koja podržava Rusija su siromašne i vladaju poremeceni diktatori, a sve zemlje koja podržava Amerika su ekonomske razvijene i u njima vlada demokratija,ljudske slobode i vladavina prava

  2. Ovi korejci su izgleda krstlog fitilja i malčice neuravnoteženi. Bolje da su roknuli puteve i pruge u J.K.a ne svoje🙄

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version