Naslovna Novosti Južna Koreja u panici: Severna Koreja lansirala baraž balističkih raketa „kratkog dometa“

Južna Koreja u panici: Severna Koreja lansirala baraž balističkih raketa „kratkog dometa“

6
južna koreja u panici severna koreja lansirala baraž balističkih raketa „kratkog dometa“
južna koreja u panici severna koreja lansirala baraž balističkih raketa „kratkog dometa“
google news

Severna Koreja je danas lansirala seriju balističkih projektila kratkog dometa, drugi test tog tipa za nedelju dana, saopštio je Generalštab nacionalne odbrane Južne Koreje.

Prema ovom izvoru, otkrivena je i u toku je „analiza” lansiranja „balističkih raketa kratkog dometa” ka istočnom moru oko 06:50 (po lokalnom vremenu; juče 23:50 po beogradskom).

U iščekivanju daljih lansiranja, „naše oružane snage povećale su svoj nadzor i budnost“ dok „dele“ informacije koje su prikupile sa saveznicima Seula, SAD i Japanom, dodali su iz generalštaba nacionalne odbrane Južne Koreje.

Tokijo je takođe potvrdio lansiranje. Japanska obalska straža saopštila je da je projektil već pao u more.

U zoni gde bi projektili mogli da padnu „mole se moreplovci da obrate pažnju na informacije koje im se prenose” i „ako primete da rakete padaju, ne prilaze, već da obaveste obalsku stražu”, pozvali su iz Japana.

Severna Koreja je prošlog četvrtka takođe lansirala balističke rakete kratkog dometa u pravcu Istočnog mora, izjavili su iz Seula. Bio je to prvi veliki test naoružanja za Pjongjang od početka jula.

„Najoštrije osuđujemo raketno lansiranje Severne Koreje, što je očigledna provokacija (…) i ozbiljno ugrožava mir i stabilnost na Korejskom poluostrvu“, saopštio je neposredno potom južnokorejski generalštab.

Severna Koreja je ove godine sprovela desetine testova različitog naoružanja. Zapadni eksperti odmah izlaze sa svojim spekulacijama da bi ovo moglo biti povezano sa navodnom isporukom projektila i municije od strane Pjongjanga Rusiji za upotrebu u ratu u Ukrajini.

Zapad sada već svakodnevno optužuje vladu Severne Koreje da isporučuje Rusiju oružjem i municijom, što ta nuklearno naoružana zemlja negira.

kim jong un dok u pozadini vidimo mlrs kn 25
kim jong un dok u pozadini vidimo mlrs kn 25

Teoretski, Severnoj Koreji je zabranjeno lansiranje balističkih projektila prema rezolucijama Saveta bezbednosti UN. Pjongjang prkosi ovim presudama i sankcijama koje su mu nametnute, pozivajući se na svoje pravo na samoodbranu.

Tenzije na Korejskom poluostrvu su i dalje visoke, a Severna Koreja poslednjih godina izvodi česte raketne testove i obećava da će povećati svoj nuklearni arsenal, zbog pretnje sa kojom se suočava od SAD i Južne Koreje. Istovremeno, Pjongjang održava svoje tradicionalne odnose sa Moskvom.

6 KOMENTARA

  1. I zapad naoružava Ukrajinu. Ili su oni možda oni dobri momci koji smeju da naoružavaju, dok druga strana ne? Sramota, zapadni lideri se ponašaju poput deteta. Izazvali su konflikt, sada još pametuju.

    • pa ko je koga napao, naucniku, jeli?

      ko je izazvao sukob?

      tvoj omiljeni kgb kaplar mali celavi
      ….
      sta je mislio, da za tri dana udje u Pariz!!!

      otje, to otje, biju Rusi al biju i NASHI!

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version