Naslovna Novosti Snimci hapšenja Rajana Ruta zbog pokušaja atentata na Trampa: Motao se oko...

Snimci hapšenja Rajana Ruta zbog pokušaja atentata na Trampa: Motao se oko golf terena 12 sati

1
snimci hapšenja rajana ruta zbog pokušaja atentata na trampa motao se oko golf terena 12 sati
snimci hapšenja rajana ruta zbog pokušaja atentata na trampa motao se oko golf terena 12 sati
google news

Snimci hapšenja Rajana Ruta zbog pokušaja atentata na Trampa – Bio je blizu golf terena 12 sati

U trenutku kada je uhapšen Rajan Rut, osumnjičeni za pokušaj atentata na Donalda Trampa, kadrovi sa kamere koju je nosio policajac objavile su američke vlasti.

Rajan Rut (58) uhapšen je u nedelju dok je pokušavao da izbegne hapšenje, a video snimak pokazuje trenutak kada su policajci opkolili njegovo vozilo.

Konkretno, pripadnici tajne službe otvorili su vatru kada je jedan agent video cev kako viri iz žbunja na Trampovom golf terenu u Vest Palm Biču, nekoliko stotina metara od mesta gde je igrao bivši američki predsednik.

Osumnjičeni je pobegao automobilom, ostavivši za sobom dva ranca i oružje, pušku tipa SKS sa prilagođenim nišanom. Nedugo kasnije, 58-godišnji Rajan Vesli Rut je uhapšen.

kalasnikov i dva ranca
SKS i dva ranca

Rut (58) je uhapšen oko 40 minuta nakon što je primećen kako se vozi na međudržavnoj magistrali 95. Na pitanje policajaca da li zna zašto je zaustavljen, on je, prema optužnici, rekao da je “DA”. Registarske tablice koje je imao na svom, su ukradene iz drugog vozila.

Policajci zatim naređuju vozaču da polako hoda unazad sa rukama na glavi prema njima nakon što se preda.

tramp je bio između rupa pet i šest kada je tajna služba pucala
tramp je bio između rupa pet i šest kada je tajna služba pucala

Prema saveznoj optužnici, osumnjičeni je bio u blizini golf terena više od 11 sati pre nego što su ga agenti uočili. Snimci mobilnog telefona pokazuju da je Rutov mobilni telefon bio na licu mesta oko 1.59 ujutro. do 13.31 časova. od 15. septembra.

Tužilaštvo ga optužuje za dva dela

Osumnjičeni je juče priveden federalnom sudu, gde je optužen za dva teška dela u vezi sa posedovanjem oružja.

Verovatno će se suočiti sa drugim optužbama, ali ova prva optužba (za posedovanje vatrenog oružja od strane osuđenog zločinca i posedovanje vatrenog oružja sa izbrisanim serijskim brojem) dozvoljava vlastima da ga drže u pritvoru dok istraga traje.

Za ove dve optužbe predviđene su kazne od 15, odnosno 5 godina zatvora.

Rut je dva puta osuđena u Severnoj Karolini, 2002. za posedovanje oružja za masovno uništenje i 2019. za posedovanje ukradene robe. Trenutno nema više detalja o ova dva slučaja.

Tramp je za pokušaj ubistva okrivio predsednika Džoa Bajdena i potpredsednicu Kamalu Haris. On je tvrdio da je osumnjičeni delovao zbog “zapaljive retorike” demokrata, iako vlasti tek treba da izvedu dokaze ili razjasne napadačev motiv.

Ryan Wesley Routh
rajan vesli rut

“Njihova (Bajdenova i Harisova) retorika izazvala je pucanje na mene, dok sam ja taj koji će spasiti zemlju, a oni su ti koji je uništavaju, kako u zemlji tako i u inostranstvu“, rekao je on, prenosi televizijska mreža Foks.

Rutov krivični dosije

Zapisi pokazuju da Rutovi pravni problemi datiraju iz 1990-ih, uključujući niže optužbe za izdavanje loših čekova, navodi CBS.

Rut je optužen i osuđen za nekoliko krivičnih dela u okrugu Gilford u Severnoj Karolini između 2002. i 2010. godine, takođe je izvestio CBS.

Američki mediji su 2002. objavili da je optužen za posedovanje automata, koji se u sudskim spisima navodi kao „oružje za masovno uništenje”.

U drugom incidentu, zapisi pokazuju da je optužen za prekršaje, uključujući napuštanje vozila, pružanje otpora hapšenju i kršenje zakona o skrivenom oružju.

Njegovi navodni prekršaji takođe uključuju vožnju sa oduzetom dozvolom, posedovanje ukradene imovine i bekstvo u motornom vozilu.

Njegov bivši komšija Kim Mungo, koji opisuje Rut kao “finog”, rekao je da su federalni agenti jednom izvršili prepad na njegovu imovinu.

Oružane snage Ukrajine priznale kontakte sa osumnjičenim za atentat na Trampa

Oružane snage Ukrajine (OSU) potvrdile su činjenicu o kontaktima sa Rajanom Veslijem Rutom, osumnjičenim za organizovanje drugog pokušaja ubistva bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, ali kategorički negiraju bilo kakvu saradnju sa njim.

Ukrajinska strana je u zvaničnom saopštenju istakla da su ovi kontakti bili površni i da nemaju veze sa vojnim operacijama ili političkim ciljevima.

Rajan Vesli Rut, osumnjičen za pokušaj atentata na Trampa, ranije je aktivno podržavao Ukrajinu, vrbovao plaćenike i javno izražavao podršku ukrajinskim Oružanim snagama na društvenim mrežama.

Međutim, ukrajinska vojska insistira da su njene veze sa Oružanim snagama Ukrajine bile minimalne i da nisu podrazumevale saradnju u bilo kakvim operacijama.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version