Naslovna Novosti Prevetivno zatovren Krimski most: Ukrajinski dronovi gađali Sevastopolj, udarili na trajekt u...

Prevetivno zatovren Krimski most: Ukrajinski dronovi gađali Sevastopolj, udarili na trajekt u luci Kavkaz

5
prevetivno zatovren krimski most ukrajinski dronovi gađali sevastopolj, udarili na trajekt u luci kavkaz
prevetivno zatovren krimski most ukrajinski dronovi gađali sevastopolj, udarili na trajekt u luci kavkaz
google news

U noći 23. jula, Oružane snage Ukrajine pokušale su još jedan masovni napad dronom na rusku teritoriju. Za razliku od prethodnog dana, ukrajinske snage su lansirale mnogo manje bespilotnih letelica, koje su uglavnom gađale poluostrvo Krim.

Prema zvaničnom izveštaju ruskog Ministarstva odbrane, ruske PVO snage su tokom noći uspele da unište 25 ukrajinskih bespilotnih letelica. Uništeni dronovi su uključivali:

  • 21 dron na poluostrvu Krim i Crnom moru;
  • dva drona u regionu Brjanska;
  • dva drona u Belgorodskoj oblasti.

Većina ukrajinskih dronova gađala je grad Sevastopolj. Prema lokalnim vlastima, ukrajinske bespilotne letelice su oborene i presretnute sistemima elektronskog ratovanja iznad grada i akvatorija. Na terenu nema štete, a nema ni povređenih.

Ujutro je guverner Krasnodarskog kraja tvrdio da su Oružane snage Ukrajine dronovima napale trajekt u luci Kavkaz u Kerčkom moreuzu. Kao rezultat napada, trajekt se zapalio. Među posadom i lučkim osobljem ima povređenih i najmanje jedan stradali.

Luka Kavkaz se nalazi u Kerčkom moreuzu, putnički terminal obezbeđuje trajektni prelaz između Krima i Krasnodarskog kraja. Luka može da primi brodove dužine do 130 m, širine 14,5 m i dubine do 5 m.

Pored toga, postoji i kargo terminal koji može da pretovari velike količine nafte i drugog tereta za izvoz. Luka se nalazi oko 12 km severno od Krimskog mosta.

Pre dva meseca dva trajekta su oštećena od padajućih raketnih ostataka na istoku Krima.

gtkt uywyae1 3d
gtkt uywyae1 3d

Ranije je Telegram kanal ukrajinskih službi „Krimski veter” pisao o jakoj eksploziji u Kerčiju, nakon čega je Krimski most zatvoren za saobraćaj. Takođe su rekli da je ruska PVO gađala ciljeve sa planine Mitridat u pravcu Kubana.

Dmitro Pletenčuk, portparol Ratne mornarice Oružanih snaga Ukrajine, prokomentarisao je izjavu okupacionih vlasti Krima prema kojoj je u noći 23. jula Sevastopolj masovno napadnut dronovima, a navodno je više od 20 dronova. presreli i uništili preko poluostrva i Crnog mora.

“Jedino što mogu da razjasnim je da su informacije razjašnjene. Mogu da pojasnim da je noć na Krimu bila užurbana. Tačnije, jutro je bilo užurbano, ali mislim da će detalji doći kasnije”, rekao je portparol.

On je rekao i da Rusi uz pomoć avijacije neprekidno patroliraju jutros zatvorenim Kerčinskim mostom.

Prema Pletenčuku, generalno se „ilegalni turisti“ iz Ruske Federacije žale da je prelazak administrativne granice Krima – vožnja mostom – veoma slična procedura prelasku državne granice.

krimski most
krimski most

„Tamo je sada sve tako komplikovano iz očiglednih razloga. Pre svega, Rusi se plaše da se ponovi situacija kada je jedan od kamiona iz nekog razloga eksplodirao na mostu. Shodno tome, čine sve da osiguraju maksimalnu bezbednost“, objasnio je ironično ukrajinski oficir.

5 KOMENTARA

  1. Kamion nekako eksplodirao?Ne smrdljivko nacistički bio je pun eksploziva očekujem da Putin objasni onom genocidisti iz tel Avivu da dogovor ne važi i da poubija teroriste počevši od zelenskog,buđanova..

    6
    3

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version