Naslovna Novosti Masovna predaja nasilno regrutovanih Ukrajinaca dok ruski kopneni dronovi opsedaju ukrajinske položaje...

Masovna predaja nasilno regrutovanih Ukrajinaca dok ruski kopneni dronovi opsedaju ukrajinske položaje [VIDEO]

9
masovna predaja nasilno regrutovanih ukrajinaca dok kopneni ruski dronovi opsedaju ukrajinske položaje [video]
masovna predaja nasilno regrutovanih ukrajinaca dok kopneni ruski dronovi opsedaju ukrajinske položaje [video]
google news

Masovna predaja ukrajinskih vojnika dogodila se navodno prošlog dana na bojnom polju, dok je srodni video koji potvrđuje izveštaje objavljen na internetu.

Tačnije, na društvenoj mreži X danas je objavljen snimak na kome se vidi kako se vojno osoblje 3. bataljona 110. brigade Oružanih snaga Ukrajine masovno predaju ruskim vojnicima 1. slovenske gardijske brigade.

Ukrajinci su Rusima rekli da su regrutovani protiv njihove volje i nasilno poslani na front od svojih pretpostavljenih oficira. Tako da su mogli samo da se predaju ruskoj vojsci.

„Ukrajinski komandanti su ih prepustili njihovoj sudbini. Videvši jedinu šansu za opstanak, ukrajinski vojnici su odlučili da polože oružje i predaju se ruskim oružanim snagama“, navodi proruski nalog koji je preneo vest.

Kopneni dronovi opsedaju ukrajinske položaje

Rusija sve više koristi bespilotna kopnena vozila (UGV) u Ukrajini, uglavnom kao vozila specijalno dizajnirana za oslobađanje dimnih zavesa

Da bi žrtve bile što manje, ruska vojska koristi sve više modela bespilotnih vozila u rusko-ukrajinskoj ratnoj zoni. I naravno, ne govorimo o bespilotnim letelicama (UAV), već o bespilotnim kopnenim vozilima (UGV) koje su tek od nedavno počeli da se masovno koriste u sukobu.

Očigledno, ruska vojska je nedavno počela da koristi takve zemaljske dronove za pokrivanje svojih jurišnih grupa i oklopnih vozila.

Ono što rade je da šalju dronove na ratište, opremaju ih dimnim zavesama i puštaju ih ispred ruskih ili ukrajinskih položaja. Dakle, Rusi mogu da pomeraju svoje snage u tajnosti, tako iznenadivši svog neprijatelja.

Dim koji se stvara je toliko gust, taman i velik da Rusi mogu da pomeraju čitava borbena oklopna vozila ispod pokrivača koji on pruža.

Moskva je donedavno koristila obična vozila sa posadom, obično TDM-2K, za oslobađanje dimnih zavesa na bojnom polju. Međutim, primećujemo da Rusi postepeno zamenjuju ova oklopna vozila novim bespilotnim vozilima, jer ne dovode u direktnu opasnost nijednog ruskog vojnika.

Treba svakako naglasiti da je potrebno mnogo poboljšanja zemaljskih dronova pre nego što u potpunosti zamene vozilo kao što je TDM-2K. Na primer, ruski UGV-ovi ne mogu da zadimljuju toliku površinu kao vozila TDM-2K, barem ne još.

Oružane snage Rusije zauzele selo Šumi u Donjecku

Ruske trupe oslobodile su selo Šumi u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije. Operacija je uspešno završena, a Šumi je sada pod kontrolom ruskih snaga.

Operacija zauzimanja Šumija je pažljivo planirana i sprovedena uzimajući u obzir sve faktore koji utiču na bezbednost civila i minimiziraju moguća razaranja, navodi se u istom izveštaju.

oruzane snage rusije zauzele selo sumi u donjecku
oruzane snage rusije zauzele selo sumi u donjecku

Takođe se dodaje da je to bio važan korak u jačanju pozicija ruskih trupa u ovom regionu. Ovaj uspeh omogućava ne samo da se obezbedi kontrola teritorije, već i da se stvore uslovi za dalje napredovanje i stabilizaciju situacije u DNR, javljaju ruski izvori.

Ruske trupe su ušle u predgrađe Evgenovke

Ruske trupe nastavljaju aktivnu ofanzivu na zapad, postižući uspehe na Pokrovskom pravcu, tvrde njihovi izvori. Prema poslednjim podacima, jedinice ruske vojske završile su čišćenje sela Sokol i napredovale su dalje, ulazeći u predgrađe sela Evgenovka, koje se nalazi severno od sela Voshod.

Čišćenje Sokola je navodno bilo uspešno, što je omogućilo ruskim snagama da se kreću dalje na zapad i zauzmu nove položaje. Trenutno se nalaze na periferiji Evgenivka, što otvara nove mogućnosti za dalju ofanzivu i jačanje pozicija u regionu.

ruske trupe su usle u predgrade evgenovke
ruske trupe su usle u predgrade evgenovke

Vojni stručnjaci naglašavaju da je napredovanje ruskih trupa do Evgenovke važan strateški korak, pošto se ovo selo nalazi na ključnoj tački koja kontroliše prilaze Voshodu. Ovo omogućava ruskim snagama da udaraju iznad Voshoda sa severa, stvarajući povoljne uslove za dalje operacije.

9 KOMENTARA

    • Vidi se po facama da su obični ljudi pohvatani na ulicama, ne vidim mržnju na njima. Nek su se spasili.

      3
      8
  1. Pametni ljudi, zašto bi bili robovi NACI paktašima i ukro-ustaško-jehovskoj kamarili na vlasti ???

    10
    22

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version