Naslovna Novosti Severnokorejski cunami stiže u Ukrajinu? Zapadni izvori: Kim šalje hiljade vojnika prerušenih...

Severnokorejski cunami stiže u Ukrajinu? Zapadni izvori: Kim šalje hiljade vojnika prerušenih u ‘radnike’

56
severnokorejski vojnici
severnokorejski vojnici
google news

Ako Severna Koreja pošalje vojnike ili čak radnike na ukrajinske teritorije koje je ruska vojska osvojila u poslednje 2 godine onda će rat nesumnjivo ući u novu fazu.

U okviru bilateralnog sporazuma o saradnji koji su potpisale Rusija i Severna Koreja, druga zemlja razmatra mogućnost slanja snaga u Ukrajinu već sledećeg meseca, objavila je agencija Rojters u svojoj nedavnoj publikaciji.

U sporazumu se navodi da je predviđeno da Pjongjang pošalje inženjerske i građevinske radnike u oblasti Ukrajine koje je okupirala ruska vojska od 2014. godine. Cilj Severnokorejaca biće obnova ovih oblasti.

Rojters je kao svoj izvor vesti naveo zvaničnika južnokorejske vlade?! Izgleda da je razgovarao sa TV Chosun, gde je otkrio glasine.

Naravno, Južnokorejac nije precizirao koliko radnika Pjongjang namerava da pošalje u Ukrajinu, niti na kojim se tačno programima očekuje da rade.

Bilo kako bilo, Pentagon je odmah na to saopštio da će ti kadrovi postati „topovsko meso” bez obzira na to u koju oblast će biti prebačeni i čiji će posao obavljati. Ovo je u utorak izjavio najviši predstavnik američkog Ministarstva odbrane, odgovarajući na pitanje novinara.

Konkretno, Pet Rajder, portparol Pentagona i general-potpukovnik američkog vazduhoplovstva, rekao je da “Severna Koreja treba dvaput da razmisli o mogućnosti slanja snaga u Ukrajinu”. Dakle ukoliko čitate između redova, Amerikanci su uvereni da Severnokorejci neće biti poslati u Ukrajinu radi projekata već da učestvuju u ratu.

„Mislim da bih, da sam oficir u severnokorejskoj vojsci, preispitao svoju odluku da pošaljem svoje snage u ilegalni rat protiv Ukrajine kako bih postao topovsko meso. Videli smo koliki su gubici u ruskim snagama. Pratićemo stvar“, rekao je ovaj Amerikanac.

severna koreja osnovala svemirsku komandu
Kim Džong Un

Iako ne znamo tačno koliko se Severnokorejaca očekuje da bude poslato u Ukrajinu, podsetimo da su prošle godine na jednom ruskom TV kanalu izvestili o 100.000 vojnika dobrovoljaca iz korejske države.

Vest koja je odjeknula kao bomba tada, te se vrtela danima po zapadnim medijima, posebno uplašivši njene prenosioce i pored činjenice da Kijev ima podršku od preko 50 zemalja kao i posebno formiranu Legiju stranih boraca.

Severna Koreja ima 1.300.000 vojnika

Na našoj listi 10 najvećih armija prema brojčanom stanju vojnog osoblja, Severna Koreja zauzima visoko četvrto mesto.

    Severna Koreja ima populaciju od skoro 26 miliona ljudi. Skoro 10 miliona njih spremno je da se odmah prijavi u vojsku.

    Približno 420.000 ljudi svake godine dostigne godine potrebne za pridruživanje vojsci. Ukupno vojno osoblje (vojnici, administracija, pomoćno osoblje) Severne Koreje je 7.900.000 ljudi, od kojih je 1.300.000 u aktivnoj vojnoj službi (vojnici), a još 600.000 čeka u rezervi.

    56 KOMENTARA

    1. Koliko ja vidim ovde su kanda zaboravili kako je Napoleon prošao u Rusiji ili kako se Hitler tamo proveo. Kaže svojevremeno razgovaraju Angela Merkel i Putin i kaže Angela da je protiv toga da se za dan pobede u II svetsom ratu na Krimu održi vojna parada. Kaže Putin, pa dobro oćete u Berlinu

      29
      3
    2. Živela Rusija. S. Koreja, Iran i sve slobodarske i nezavisne zemlje sveta

      78
      35
    3. Putin će vratiti europu na fabriĉko podešavanje, tj. na 2918, i bratsku Srbiju vratiti na Jadran do Mađarske Rijeke i Italijanske Istre!?….

      171
      27
    4. Nije Rusija ništa okupirala, već je oslobodila svoje istorijske zemlje i svoj narod u naci Ukr. A koreanci stižu da pomognu obnovu. Svaka čast i rusima i koreancima. I toliko o izolaciji i sankcijama.

      178
      91
    5. Ove kad pustiš blizu granice Južne Koreje pobegnu glavom bez obzira koliko dobro žive, u Rusiji ih za par dana više neće biti ali sreća da je to onih 100 hiljada koje je Kim već poslao još na početku rata

      68
      74
    6. Bit će topovskog mesa , a i treba će ga , jer Armija NATO će da šalje ogromne količine novog modernog razarajućeg oruzja Herojima Ukrajine ! Cilj Sila Zapadne Demokratije je pobit šta više tih rusko -korejske-kineske agresorskih pacove sledećih godina , te smrdljive gamadi, da se njihovim leševima nadjubri plodna ukrajinska zemlje ! Rusi su ovaj rat već izgubili , kada sada nisu uspeli da probiju ukrajinsku obranu sada kada su Heroji Ukrajine bili oslabljeni nedostatkom oruzja , neće to NIKADA VIŠE da uspeu ! 🤗🇺🇦💪🇺🇸🇪🇺🇩🇪🇮🇩🇮🇱👏Večna Slava Herojima Ukrajine !

      82
      211
      • Под хитно код сајџије,теби је отишао” блајбингер ,са фрцоклом ”
        …што пре одеш …можда ће те поправити…

        5
        1
      • Ako si ti krajisnik i ja sam ukrajinac ,nebrini trebace i natu topovskog mesa da finu a tu je ljepa vasa pa idite i ginite za te idiote ukrajince

        8
        1
      • Tako su “heroji ‘rvacke” 95 očistili ono što su smatrali da treba.
        Ali…ti nisi Krajišnik,nego ustašetina smrdljivi koji je Krajišnike oterao sa svojih ognjišta i sada vam je zemlja prazna i zarasla.
        Fašisti ste bili i ostali i jedina ste gamad i ološ koji je imao logore za decu i još se time ponosite.
        Postoji nešto što ti sreću kvari-
        Rusija nije jugoslavija i pobediće u ovom ratu.
        Ukrajune neće biti,a mnogo vas podguznih NATO muva će stradati kao topovsko meso vaših gazda kojima dugujete pomenutu 95.
        Nadam se da će i tvoj leš truliti u ukro blatu.
        A kada vas Rusi vrate sve na fabričko,biće revanš i sa nama.
        Samo polako,dobro vam biti neće

        55
    7. Изгледа да су на западу љубоморни што ће све те послове око обнове разрушених насеља и градова добити неко други а не њихове компаније. Шта ћеш, навикли да прво нешто разруше (бомбама и ракетама наравно) а онда да то обнављају (рецимо направе неки ултра, мега гига хотелчић!) и на томе лепе парице у џепић метну. Ко не верује да је тако, нека погледа сцену из филма Пети елемент када Зорг презентује рад групице малих робота после разбијања чаше. Врло лепо објашњава цео механизам капиталистичког профитерства (руши и уништавај да би опет могао да профитираш поново правећи све срушено). Ето, чак и из Холивудских, петопарац филмића паметан човек може нешто да научи.

      112
      32
    8. VREME JE DA SE SEVERNA KOREJA I VIJETNAM ODUZE RUSIJE I RUSKOM NARODU KOJI SU ZA SIGURNO DONELI SLOBODU VIJETNAMU ISEVERNE KOREJE.BEZ RUSIJE ZA SIGURNO SEVERNA KOREJA I VIJETNAM I DANAS BI BILI AMERICKE KOLONIJE I TO JE TO.

      150
      47
    9. U rusiji je građevina opet došla u visinu plaćanja od pre 2014.
      A što se tiče Korejanaca već su u Matiuljopolju izgradili bruka zgrada.

      91
      38
    10. Како ствари стоје цео ће свет из ових или оних разлога слати некакве његове трупе у Украјину. Наћиће се оправдање за такво нешто.
      Ко га зна, можда ће се тако доћи до мира? Јер за мир, чудни су путеви овоземаљски.

      40
      4
    11. Inženjeri, alo, kakvi vojnici…pa Rusiji fali građevinara, to je to,nema razloga za strahovanje 😁. Isto tako EU uopšte ne treba da se plaši da će da bude podeljena na 4 okupacione zone-rusku, kinesku, korejsku i srpsku, nema razloga za brigu, niko neće sa Rusijom, svi oće da odu od nje, a sve ove priče -Bricks+ su ruska propaganda 😁

      64
      112
      • Или је то руска пропаганда, или си ти насео на американску пропаганду. Зависи из ког се угла гледа.

        46
        14
      • Нико неће са Русијом ни Кина Индија Иран Турска.Куба Бразил…али са Америком оће енглези и све европске улизице да помогну Либију Палестину Сирију Србију Босну … видимо помажу Украјину рат никоме није донео севапа

        31
        13

    KOMENTARIŠI

    Molimo unesite svoj kometar!
    Ovde unesite svoje ime

    Exit mobile version