Naslovna Novosti Nemačka i Japan ponovo ojačavaju vojnu saradnju: Prva zajednička vežba kopnenih snaga...

Nemačka i Japan ponovo ojačavaju vojnu saradnju: Prva zajednička vežba kopnenih snaga već sledeće godine

5
japan i nemacka
japan i nemacka
google news

Očekuje se da će se Nemačka vojska pridružiti vežbi sa japanskim kopnenim snagama već sledeće godine, prema rečima nemačkog ministra odbrane Borisa Pistorijusa, u kontekstu koji opusuju kao “jačanje kineske vojske u Indo-pacifičkom regionu i teritorijalnih pretenzija Pekinga u Južnom Kineskom moru”.

Nemačka i Japan će ojačati vojnu saradnju i održati prve vežbe kopnenih snaga dve zemlje u posleratnoj istoriji, piše japanska agencija Kjodo Njuz.

Izvor se poziva na reči nemačkog ministra odbrane Borisa Pistorijusa.

Pistorijus je rekao da će zajedničke vežbe, koje će se održati u Japanu, biti prve za kopnene snage dve zemlje. Ovo dolazi kada Nemačka jača veze sa partnerima u pacifičkom regionu, sa ciljem da održi red zasnovan na pravilima, prenosi japanska novinska agencija.

Pistorijus je naveo da su zvaničnici nemačke vojske nedavno posetili Japan kako bi koordinirali svoje učešće u vežbama GSDF. Ova saradnja sledi nakon zaključenja njihovog odbrambenog pakta ranije ove godine, čiji je cilj olakšavanje razmene zaliha i logističke podrške.

Sporazum o nabavci i unakrsnom opsluživanju, ili ACSA, pojednostavljuje proces podele hrane, goriva i municije između japanskih snaga za samoodbranu i nemačke vojske.

Berlin se sprema da se suprotstavi Pekingu u ogromnom Tihom okeanu. Podsetimo, Peking polaže pravo na ostrva Senkaku koja se nalaze pod kontrolom Japana u Istočnom kineskom moru.

Pistorijus je rekao da je malo verovatno da će Kina odustati od svojih potraživanja u Južnom kineskom moru jer Peking nastavlja da postavlja obalsku stražu, pomorske i vazdušne snage u tim vodama kako bi pojačao svoje tvrdnje, nastavlja se publikacija.

“Naši vojni stručnjaci kažu da bi Rusija teoretski mogla da napadne NATO za pet do osam godina. Bez obzira da li Moskva preuzima takav rizik ili ne, moramo biti spremni”, oglasio se nemački ministar odbrane.

Pistorijus je rekao da je početak eskalacije sukoba u Ukrajini „prekretnica“ za njegovu zemlju.

Iskoristićemo priliku da ukrasimo ovaj članak simboličnom istorijskom fotografijom.

japanski ambasador saburo kurusu grof galeaco ciano adolf hitler i nemacki ministar spoljnih poslova joakim fon ribentrop na ceremoniji potpisivanja trojnog pakta berlin 27. septembar 1940. godine
Japanski ambasador Saburo Kurusu, grof Galeaco Ciano, Adolf Hitler i nemacki ministar spoljnih poslova Joakim Fon Ribentrop na ceremoniji potpisivanja Trojnog pakta, Berlin 27. septembar 1940. godine

5 KOMENTARA

  1. Историја се понавља,слика те две војске изгледа као да је негде пукла канализациона цев……спасиоци демократије и људских права.па докле више?

  2. Još jedna glupost Nemačke. Ima pregršt problema kod kuće, a ona šalje svoju vojsku da demonstrira odlučnost protiv Kine, na koju je njena industrija (verovatno) i dalje upućena kao na tržište. Šta ako to Kina iskoristi kao povod da protera Nemačke proizvođače iz Kine?

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version