Naslovna Novosti “Linija do pakla”: Ukrajinska vojska objavila snimak desetina ruskih tenkova kako gore...

“Linija do pakla”: Ukrajinska vojska objavila snimak desetina ruskih tenkova kako gore na liniji fronta u Donjecku

17
linija do pakla ukrajinska vojska objavila snimak desetina ruskih tenkova kako gore na liniji fronta u donjecku
linija do pakla ukrajinska vojska objavila snimak desetina ruskih tenkova kako gore na liniji fronta u donjecku
google news

Oružane snage Ukrajine objavile su snimak na kojem se vidi kako 42 ruska tenka gore u Donjeckoj oblasti. Video je podelila ukrajinska 58. mehanizovana brigada i tvrde da prikazuje izgorele i oštećene ruske tenkove.

Ukrajinsko ministarstvo opisalo je slike kao “linija do pakla”.

Ukrajinske oružane snage tvrde da su uništile 42 ruska tenka i vojna vozila u istočnom regionu Donjecka, piše Biznis Insajder, sa sedištem u Nju Jorku (Axel Springer, u Srbiji operišu pod imenom Blic).

Na snimku koji je objavila ukrajinska 58. motorizovana brigada vidi se izgoreli i oštećeni tenkovi.

Slike su propraćene porukom: „Čini se da su poslednjih nedelja Putinovi generali prineli veliku žrtvu svojim paklenim bogovima, šaljući nove snage i opremu u smrt i uništenje. Rezultat je da gore desetine ruskih tenkova i oklopnih vozila“.

Ministarstvo odbrane Ukrajine podelilo je video na X, nekadašnjem Tviteru, uz poruku: „Put u pakao. Desetine ruskih tenkova i borbenih vozila uništeno je na delu fronta u Donjeckoj oblasti“.

Čak ni Business Insider nije mogao da potvrdi kada ili gde je video snimljen. Borbe su sada intenzivirane u regionu Donjecka poslednjih meseci dok Rusija zauzma mesto za mestom u pravcu već zauzetog grada Avdijevke.

Moskovske snage trenutno ulaze u strateški važan grad Časov Jar. Ukrajinski zvaničnici veruju da Rusija planira da potpuno zauzme oblast Donjecka i Luganska 2024. godine, teritorije koju su referendumom pripojili Rusiji.

“Međunarodni institut za strateške studije” (IISS), sa sedištem u Londonu, je u februaru izvestio da je ruski napad na Avdijevku rezultirao značajnim gubicima trupa i vojne opreme.

U izveštaju je tada pisalo da je Rusija izgubila 8.800 borbenih oklopnih vozila od početka eskalacije sukoba u Ukrajini u februaru 2022. godine.

Generalni direktor IISS-a je istupio i takođe u februaru dodao da je Rusija izgubila više od 3.000 tenkova od početka eskalacije neprijateljstava. Holandski propagandni sajt Oriks, nastao do britanskog Belingketa, procenjuje gubitak na nešto manje od 3.000.

17 KOMENTARA

  1. Да има губитака има,то је сигурно. Мада мислим да је то мало надувано.

  2. Loša propaganda, različita doba godine, različiti vremenski uslovi, čas ima zelene trave na snimku, čas je sve blato i sivo, čas je smrznuta zemlja , sklepali su od 100 različitih snimaka ovaj video, koristeći snimke svojih, Ruskih i stranih oklopnih vozila , na kraju krajeva ko može da razlikuje Ruski od Ukrajinskog tenka kad koriste istu tehniku poreklom iz doba SSSR-a .. ali jedno je sigurno kada dodje do ovakvih propagandnih filmića jasno je da ona strana koja ih snima gubi na terenu pa im ostaje samo “Gebels taktika”.

  3. Колко рекоше, 42? Еј, па чиме су их то гађали да ови нису могли ничим да им узврате? Зар русски радари спавају, шта ли, и авијација? И одкуд 42 тенка у збијеној колони, канда су баш хтели да се наместе за уништавање. Онај који је снимао овај пропаганди филм није водио рачуна о овоме и одоше макете тенкова у ништа.

  4. Maa nee ovo je fotomontaza, rusi ne ginu, njihovi tenkovi ne gore, imaju samo tri lakse ranjenih i dva ogrebana tenka za dve godine..aaaahahahahaaaa.

    7
    49
    • Sta cestitas supak da li si video i jednu Rusku oznaku na vozilima? Ovo je kao na pocetku vozila ugljenisana da se ne mogu prepoznati a prezivela samo ruska oznaka, a i kao sto napisa covek nize sta i koje maesto pada sledece

      40
      6
      • rusofili treba da znas da vise od godinu dana ne-obelezavaju rusi svoje tenkove , kamione , haubice itd fasitickim slovima z kao nemci sto si imali svastiku,

        4
        50
        • neobelezavaju kako bi se ovi putkofilicari ovde i u rusijii nebu vesali o luster, jer im potamanise ruske kante od tenkova i oklopnjake..

          1
          38
        • Mozda i nebelezavaju ali su im maskirne sare drugacije, a i svi Ukrainski snimcu su kao sa nokije 8800 120x120pixela pa ne znas da li je stog sena stojadin ili tenk

          22
        • Koji humor, nemačka vozila koja dolaze u ukrajnu nose dupli krst a ukrosi stavljaju kukasti pride, a ima i onih gorih koji stavljaju ss oznake, pa ti navijaj za svoje anonimni debi..u

          18
          1

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version