Naslovna Novosti Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova stavilo Zelenskog i Porošenka na poternicu

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova stavilo Zelenskog i Porošenka na poternicu

12
zelenski i porosenko
zelenski i porosenko
google news

Ruska novinska agencija TASS javila je u subotu da je Rusija pokrenula krivični postupak protiv ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i uvrstila ga na listu traženih osoba, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Rojters.

Informacija, dostavljena bez daljih detalja, registrovana je u bazi podataka ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

poternica zelenski
poternica zelenski

Moskva je čini se barem na papiru počela da ulaže napore da privede pravdi vođe režima u Kijevu. Ministarstvo unutrašnjih poslova Ruske Federacije prvo je na poternicu stavilo sadašnjeg predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, a potom i bivšeg šefa ukrajinske države Petra Porošenka.

Od početka eskalacije sukoba u Ukrajini u februaru 2022, Rusija je izdala naloge za hapšenje nekoliko ukrajinskih i evropskih političara.

Nalozi su takođe izdati protiv tužioca Međunarodnog krivičnog suda koji je prethodne godine izdao nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina zbog navodnih ratnih zločina.

Istovremeno, “posteri” ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova ukazuju da se obojica optuženih traže „po jednom članu Krivičnog zakonika“, ne precizirajući koji. Dakle, na karti Zelenskog je naznačen njegov pol, datum i mesto rođenja, kao i nacionalnost – Ukrajinac (poznato je da je rođen u jevrejskoj porodici).

Podsećamo, Zelenski je izabran na pet godina i bio je predsednik Ukrajine, a istovremeno i vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine od 20. maja 2019. godine. Shodno tome, 20. maja 2024. mu prestaje mandat, nakon čega se više neće smatrati legitimnim šefom države.

Porošenkov poster, koji se nalazi u bazi podataka za pretragu pomenute agencije za sprovođenje zakona, takođe pruža identifikacione podatke navedene osobe: pol, datum i mesto rođenja, kao i nacionalnost – Ukrajinaca.

porosenko poternica 1
porosenko poternica

Porošenko je bio predsednik od 2014-2019. godine. Prema ruskim tumačenjima, aktivno je učestvovao u državnom udaru, koji se odigrao pod maskom Evromajdana, a zatim organizovao rat u Donbasu i totalni progon Ukrajinske pravoslavne crkve.

Da li će Zelenski i Porošenko, kao i drugi predstavnici kijevskog režima, koji su prema ruskim pretpostavkama osumljičeni, izaći pred ruski Tribunal i dobiti kaznu, ostaje da vidimo.

12 KOMENTARA

  1. Ova dva se usrala od straha (?!?) , od tog malo izbotoksiranog patuljka i njegovih smešnih ruskih pacova , idi bre kakav Putin kakvi bakrači ?!

    149
    139
    • @ Стевче (Бука): Ак се нису усрали сигурно им није свеједно, у позадини малог мозга где је подсвест сигурно ће нешто да кљуцка? / Као што и вама тзв Хрватима нешто кљуцка поради прогона Срба, признавали то или не!

  2. Hapsenjem Potrosenka ,Zelenskog ne resava nista ,rat i dalje traje.Od 3 dana,prelazi 800 dana ,ne vidi se kraj.Moguce vise kriv Potrosenko,od njega sve pocelo.Ispada po sistemu daj ,sta das ,kad ne moze na frontu,hapsi bandu.

    1
    4
  3. E ljepi moji, već za koju godinu kad bude slikanje na sednici eu svi precednici će čekati sa nestrpljenjem i radosnim isčekivanjem da se rukuju sa Putinom, verujem da bi pola njih odavno mu trčalo u zagrljaj da nisu nisu pod šakom amerike, pola evropskih prestavnika ne sme pisnuti niti mrdnuti a da ne pita amera, jadno i bedno od toliko jake evrope

    31
    42
  4. Ministarstv unutrasnjih poslova rusije je faktor isto koliko i ministarsvo unutarnjih poslova burkine faso, ovo drugo mozda je i vece.😂😂😂😂😂😂

    67
    139
  5. haha a putko stavljen na HAASKU listu za hapsenje, njih niko nece da uhapsi i secu se svetom, a putko mali samo po rusijii, napolje ne sme, toliko o tome ko ce koga da hapsi, toliko o tome kakva sila je rusija, NIKAKVA😀

    36
    27
    • Већа је Русија гдје Путко шета већ овамо гдје ови глуваре, по европи😂

      5
      9
      • Ma sigurno..kako da ne😂😂😂izolirali ga ki da je virus ebole, i plus izdali nalog za hapsenje..bruka od takonazovi super sile

        14
        8
    • 🐂лино код тебе фали барем једне даска у глави. 🐂олови и не знају ништа о праву и правди. 🐂ле ујсту у твоју хебену рватију па се тамо боди и рви с ким стигнеш. 🐂ле не загађуј наше лепе портале са својим идиотлицума!

      45

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version