Naslovna Novosti Stejt department zabrinut: “Rusija gotovo potpuno obnovila svoju vojsku i sada više...

Stejt department zabrinut: “Rusija gotovo potpuno obnovila svoju vojsku i sada više nije pretnja samo Ukrajini”

13
ruska vojska 2
ruska vojska 2
google news

Kurt Kembel, zamenik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, napravio je jezgrovitu analizu brzih dešavanja na frontu u Ukrajini, a njegovi nalazi neće obradovati ruske protivnike.

“Zabrinjavajuća” procena američkog Stejt departmenta sumirana glasi da je “Rusija skoro u potpunosti obnovila vojsku i sada više nije pretnja samo Ukrajini”

Ranije ove godine, šef litvanskog komiteta za nacionalnu bezbednost izjavio je da će “Rusiji biti potrebno 5-7 godina da povrati snage neophodne za vođenje rata punih razmera”.

Takođe, proračuni nemačkih zvaničnika i stručnjaka ukazali su na to da Evropa ima vremenski okvir od oko pet godina da ojača svoje vojne kapacitete za odvraćanje Rusije.

Sa svoje strane, ministar odbrane SAD Lojd Ostin je prošlog meseca izjavio da je “Rusija zabeležila više od 315.000 ljudskih gubitaka tokom rata”.

Međutim, čini se da poslednje izjave drugog čoveka u američkom Stejt departmentu ukazuju na to da su prethodne zapravo bile propagadnog tipa, te da Moskva ima mnogo veći kapacitet oporavka nego što se ranije mislilo.

raketa kalibar crnomorska flota
raketa kalibar crnomorska flota

Saopštenje, koje prenosi američki Defens njuz, dao je Kembel tokom konferencije koju je organizovao “Centar za novu američku bezbednost”.

Prema rečima američkog zvaničnika, “Rusija je u poslednja dva meseca skoro u potpunosti obnovila svoje oružane snage nakon što je pretrpela ogromne gubitke tokom invazije na Ukrajinu.” „Mi smo poslednjih meseci ocenili da se Rusija gotovo potpuno oporavila sa vojne tačke gledišta“, objašnjava zamenik državnog sekretara.

“Rusija se brzo oporavila uz pomoć Kine”

Moskva je povećala izdatke za odbranu sa 2022. na 6 odsto nacionalnog BDP-a u budžetu za 2024. godinu. Povećanje je deo širih napora Kremlja da usmeri svoju ekonomiju, posebno odbrambenu industriju, da podrži vojsku.

Ruska Federacija je u stanju da to uradi zahvaljujući podršci Severne Koreje, Irana, ali posebno Kine, tvrde isti izvori.

„Posle početnih gubitaka na bojnom polju, Rusija je obnovila svoje sposobnosti – posebno uz podršku Kine – i sada predstavlja pretnju ne samo Ukrajini, već i stabilnosti Evrope i NATO saveznika.”

kindzal
kindzal

Kembel i još neki visoki zvaničnici administracije, koji su razgovarali sa novinarima pod uslovom da ostanu anonimni, kao što smo već navikli, rekli su da je “Kina pomogla Rusiji da preživi ekonomske i vojne neuspehe u poslednje dve godine”.

„Vidimo da je [Kina] počela da pomaže obnovu ruske odbrambene industrijske baze, zamenjujući trgovinu između (Rusije) i evropskih partnera“, koja je prestala nakon eskalacije u Ukrajini, rekao je neimenovani zvaničnik.

13 KOMENTARA

  1. Стевице, само желим да те приупитам нешто. Како то да читав НАТО и Украјина целих 770 дана не могу да истерају ту килаву руску војску и поврате територије које сматрају својим? Читај извештаје из више извора, необавештен си и пристрасна си незналица дугог језика који ландара два корака испред разума.

    29
  2. Ima NATO srece sto Rusiju ne interesuje osvajanje nicega sto nije njeno. Ko god je Rusiju podcenio imao je losu ocenu iz istorije, a da glupost bude veca sad NATO nema ni armiju. Ne znam kog ce da angazuje da gine. Ostali su jos samo Poljaci, ali nadam se da ce i oni nesto da nauce. Ova skola nije jeftina

    37
  3. NATO je u Ukraini primenio svu taktiku i svo svoje takticko naoruzanje, uz otvoreno rukovodjenje Ukrainskim komandnim stabovima. Jos da probaju da svoju feminizovanu vojsku ukljuce u borbena dejstva???? Mozda bi to dalo rezultate🤔🤣.

    52
  4. Rusija se kao fol brzo oporavlja , izgubili preko 300 aviona i 10 000 oruđa ,izginulo im preko 400000 vojnika šta ih nebrine puno al situacija na fronti nam govori da njihova bedna vojska 770 dana tavori kod seoceta Bahmut i Avdivka i nikako da krene dalje na zapad ?!😳 Idi bre kakva bedna ruska vojska, kada ju stvarno dohvati Armija NATO Sila Zapadne Demokratije , za 2 sedmice će da se vode bitke pred Moskvom?! 🤗💪🇺🇦🇩🇪🇪🇺🇺🇸😂

    10
    492
    • Vas su trebali da angažuju kao vojnog komentatora neke strane televizije… Do sada biste zaradili velike pare…

      19
    • Kladim se da Hitler isto to mislio posle Rusko – Finskog rata.. ali bitno da mu pratite stope.. i ovog puta neće biti Srba da vas prevedu u pobednike! :)))

      64
    • Jesmo li mi uopšte videli negde tu natovsku armiju??! Piše se po novinama da imaju neke vežbe,ali su izgleda u stelt varijanti!!!

      12
    • Polako zemo nema žurbe važno je da ih mlate ko beba zvečku pogotovo u pozadini a sa osvajanjem može se sačekati

  5. Ма да, Русима увек неко други нешто помаже јер они сами не би могли ништа. Некада је то био “генерал Зима” а сада су то Кореја, Иран, Кина. Све друго је одлучујуће само Руси ништа не могу, не знају, нису способни, брљаве, недисциплиновани… Аха, баш. САмо ћу подсетити на одговор Г.К. Жукова на приче о “генералу Зими”. Једноставно је приметио “Зима је била и једнима и другима. А нацисте смо почели да побеђујемо када је Црвено Армејац постао дисциплинованији од нациста.”. Дисциплину су створили челичном руком што би требало да буде посебно отрежњујуће за будуће непријатеље Русије. Треба да виде шта су Руси спремни да ураде када је Матушка у опасности.

    56
    • Жуков je bio ogroman strateg i veoma ozbiljan čovek, istina je za disciplinu, to je problem i sa današnjim kadrom, svi se nešto dokazuju a ne deluju čeličnom pesnicom kao u vreme SSSR

      32

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version