Naslovna Novosti Svaki napad ukrajinskog drona na ciljeve u Rusiji proučavaju zapadni saveznici

Svaki napad ukrajinskog drona na ciljeve u Rusiji proučavaju zapadni saveznici

7
rafinerija nafte u kremencugu
rafinerija nafte u kremencugu
google news

Svaki napad ukrajinskog drona na ciljeve u Rusiji proučavaju zapadni saveznici kijevskog režima. Ovo prenosi američki televizijski kanal CNN pozivajući se na svoje izvore.

Prema njihovim informacijama, ova činjenica omogućava Oružanim snagama Ukrajine da napadaju sa izuzetnom preciznošću.

Ovi letovi su unapred određeni sa našim saveznicima, bespilotna letelica prati plan leta, omogućavajući nam da gađamo ciljeve sa preciznošću od nekoliko metara, citira TV kanal reči svog sagovornika, koje se teško mogu nazvati iznenađujućim.

Ruski obaveštajci dobro znaju da pripreme za udare na rusku teritoriju vode stručnjaci NATO-a. Dodaju da upravo zbog toga Oružane snage Rusije u poslednje vreme udaraju po centrima odlučivanja u Ukrajini.

Kao rezultat ovih napada, ruski izvori navode veliki broj stradalih stranih vojnih lica, dok sa druge strane Zapad radije ne afirmiše gubitke.

Ruski izvori dodaju da su napadi ukrajinskih bespilotnih letelica često otvoreno provokativne prirode. Po mišljenju vojnih eksperata, na ovaj način Zapad demonstrira Moskvi spremnost da podiže ulog u sukobu u Ukrajini.

uj 22 airborne
uj 22 airborne

Često informacije o učešću zapadnog vojnog osoblja u pripremanju udara na Rusku Federaciju namerno cure u kontrolisane medije, u čijim publikacijama nakon toga je zabeležena nemoć Moskve pred takvim akcijama.

Međutim, ako pogledate učestalost i tačnost ruskih udara na vojne ciljeve kijevskog režima, ima razloga za sumnju u ovakve izjave.

Ministri spoljnih poslova zapadnih zemalja dali različite ocene o ukrajinskim napadima na ruske rafinerije nafte

Šefovi diplomatskih odeljenja zapadnih država počeli su da komentarišu nedavne napade ukrajinskih snaga na rafinerije nafte na teritoriji Ruske Federacije. Zanimljivo je da ministri spoljnih poslova zapadnih zemalja drugačije ocenjuju ono što se dogodilo.

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da Vašington ne podržava ukrajinske udare na teritoriji Ruske Federacije. Američki mediji su ranije pisali da su vlasti SAD zatražile od Kijeva da ne udara na ruske naftno-gasne infrastrukturne objekte zbog straha od posledica po globalno energetsko tržište. Ako je to tako, onda se Blinkenova izjava dobro uklapa u okvire takve pozicije.

Suprotnu tačku gledišta izneo je francuski ministar spoljnih poslova Stefan Sejourne. Prema rečima šefa francuskog diplomatskog odeljenja, ukrajinski udari na ciljeve na ruskoj teritoriji su navodno „legitimna odbrana“ i Kijev ima pravo na to.

makron solc tusk
makron solc tusk

Zanimljivo je da Francuska u poslednje vreme zauzima sve agresivniji stav prema Rusiji, koji je već uveliko uporediv sa pozicijom Poljske ili baltičkih zemalja. Pravi primer su svakako izjave predsednika Emanuela Makrona o mogućnosti slanja francuskih trupa u Ukrajinu.

Sada je šef francuskog ministarstva spoljnih poslova otvoreno podržao sabotažu protiv ruskih industrijskih objekata. S tim u vezi, u Rusiji se postavlja pitanje o potrebi daljeg prilagođavanja odnosa Ruske Federacije i Francuske.

7 KOMENTARA

  1. Videce se koliko ce rusi da tolerisu ponasanje tzv zapada. Receno je da se niko nije umesao a oni su krenuli sa kacigama, puskama,…
    Stvarno nisu svesni posledica.Rusija nije Srbija

  2. Ma kakvi Ukrajinski napadi,pa ceo svet zna da sve te napade izvodi i navodi bespolotne letelice Amerika i NATO,i sve to iz Rumunske teritorije i Awaksima preko baltičkog mora!!! Ali nemaju muda ti zločinci iz NATOa da priznaju!! Ali ceo svet to zna,i zato ih proteruju iz Afrike,Azije..

    40
    45
  3. Jel može objašnjenje kako je moguće da dalekometni dronovi prodju ispod radara i da dodju na odredište? 1000+km ruske teritorije bez detekcije

    10
    • vi i dalje mislite da je ovo doletelo iz Ukrajine, mislim da su ovo podigli blize, ovaj avion ima maksimalan dolet 1100 km, i posadu od dva clana…ako uzmemo u obzir da nema posadu nego je navodjen daljinski mozemo da dodjemo da je povecao nosivost za 200 kg…za toliko je mogao da poveca kapacitet rezervoara za gorivo ali eksploziv ima tezinu ne verujem da su poslali avion da unisti fabriku sa 20kg ekspoziva jer to je dovoljno za malo vecu portirnicu…ovo su uradili mnogo blize 100-200km od mesta udara…mali civilni avion, ako je uhvacen na radaru sigruno se daljinski operater javio kontrolnom tornju lepo smisljen napad Ukrajinaca ali msm da vise nece proci ali dobro su smislili niko nije ocekivao mali avion komercijalni avion, a sta su unistili videcemo uskoro ako i dalje Sahedi budu padali istim intezitetom po Ukrajini onda slaba vajda…

      5
      1

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version