Naslovna Novosti Poruka Beogradu povodom obeležavanja agresije NATO: Kosovo dobija status pridruženog člana NATO

Poruka Beogradu povodom obeležavanja agresije NATO: Kosovo dobija status pridruženog člana NATO

8
poruka beogradu povodom obelezavanja agresije nato kosovo dobija status pridruzenog clana nato
poruka beogradu povodom obelezavanja agresije nato kosovo dobija status pridruzenog clana nato
google news

Na dan kada Republika Srbija sa pijetetom obeležava 24 godine od napada NATO snaga na tadašnju SRJ i žrtve pale tokom akcije preduzete mimo svih međunarodnih normi, do nas je stigla poražavajuža vest.

Ministar odbrane tzv Repulike Kosovo Ejup Maqedonci, izjavio je da je Stalni odbor Parlamentarne skupštine NATO odlučio da status delegacije Skupštine tzv. Republike Kosovo podigne na nivo pridruženog člana.

Ovu vest je ponovio i Driton Hyseni, šef Delegacije Skupštine Republike Kosovo u Parlamentarnoj skupštini NATO.

Hyseni je putem objave na Fejsbuku rekao da je ovo najviši nivo prisustva u Skupštini do punopravnog članstva Kosova u NATO.

„Kosovo je dugi niz godina imalo status člana posmatrača. Ova odluka će biti formalizovana glasanjem u Parlamentarnoj skupštini NATO na prolećnom zasedanju Skupštine, koje će biti održano 27. maja u Sofiji“.

„Sa povećanjem nivoa zastupljenosti Kosova u Skupštini NATO, imaćemo proširenje delegacije, veće angažovanje u odlukama Skupštine i imaćemo pravo da upućujemo amandmane i komentare za svaki proces i dokument koji bavi se Skupština, što je ranije trebalo da se radi preko delegacija drugih zemalja, uglavnom Albanije“, rekao je Hyseni.

On je istakao da je reč o velikom koraku napred za bezbednost i prosperitet Kosova i regiona, preneo je Kossev. 

„Članstva u NATO i EU su od suštinskog značaja za svaku demokratsku zemlju“, naveo je Maqedonci u objavi na društvenoj mreži „X“.

Upravo je zbog pokušaja suzbijanja terorističkih akcija, sprovedenih u cilju odcepljenja tog istog Kosova od Srbije NATO je, mimo saglasnosti OUN, započeo operaciju Operation Allied Force (Operation Noble Anvil). Od 24 marta do 10 juna 1999, NATO snage su besomučno bombardovale vojne i uglavnom civilne objekte na teritoriji SRJ.

Sve je, navodno, okončano donošenjem Rezolucije Saveta bezbednosti OUN 1244 i Kumanovskim sporazumom; oba dokumenta, ma koliko nepovoljna po Beograd, ni jednim članom nisu prejudicirali stvaranje nezavisnog Kosova a pogotovo ne armije ove neprznate države.

O stalnom jačanju i naoružavanju kosovskih oružanih formacija od strane SAD i zapadnih saveznika često smo piali. I – nadali se da je KFOR, predvođen NATO – jedini garant bezbesnosti Srba koji su ostali na svojim ognjištima.

Kao pozdravna poruka povodom dvadesetčetvorogodišnjice, u Beograd je stigla vest da je  Priština dobila status pridruženog člana NATO.

8 KOMENTARA

  1. Ма нема везе, немамо шта да бринемо, погледамо вести на једној од 50 његових телевизија и видимо да је то у ствари нова победа Србије…и за који дан на северу Маракане истакнуте пароле које потврђују неприкосновену подршку (тј. послушност) њему и његовој здушној борби за Косово..и опуштено….до следећих избора где се опет узму две црвене, координатор и до 6, а они Србију да леше даље, боље, јаче…за њихову децу.

    3
    2
  2. Da je vladt imala petlju i da proglasi okupaciju Kosova, te da je tuzila NATO međunarodnom sudu, tim bi bile uskracene sve ove fašisticke namjere NATO-a.
    Srbija nema svoju vlast. Srbiji je nametnuta i vlast i opozicija od strane fašistickog, okupatorskog, kolonizatorskog i sl zapada.

    12
    • Kako je NATO botino iz Podgorice? Kuckate vidim. Srbija nije Crna Gora. Projektuješ stvari svoje kolonije na Srbiju.
      U Crnoj Gori imate CIA predsednika. Ali ok, i mi smo imali Tadića. Zaostajete ali ako se oslobodite nacista i Albanske mafije možda ćete doći na nivo gde smo mi danas.

  3. Možeš da budeš zločinac godine, ustvari veka, da ubijaš i proteruješ svoj i tuđi narod, i dokle god igraš kako ti amerika kaže ili imaju dobre interese od tebe ti si najbolji čovek za njih

    14
    • Prosto je neverovatno koliko nas zapad ne želi,ovo je krajnje bahat diplomatski potez koji se graniči sa iživljavanjem,potpuno nepotreban za njih,a nama možda i treba da konačno utuvimo u glavu da tamo mozemo naci samo dobru tehniku a ne i dobre partnere.sve u svemu i njima ce jednom doci kraj,a kako su se uzvisili ,njihov pad ce biti veeeelik…….

      28
      1

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version