Naslovna Novosti Novi američki teški stelt dron XQ-67A izvršio svoj prvi let

Novi američki teški stelt dron XQ-67A izvršio svoj prvi let

3
xq 67a
xq 67a
google news

Novi teški dron XQ-67A obavio je svoj prvi let samo nekoliko nedelja nakon prvog prikazivanja. Razvija ga sredstvima američkog vazduhoplovstva američka kompanija General Atomics Aeronautical Systems i trebalo bi da postane platforma za različite modifikacije koje obavljaju širok spektar borbenih zadataka.

Očekuje se da će upotreba jedne šasije za smeštaj različitih tipova letelice, opreme i naoružanja smanjiti troškove održavanja dronova i omogućiti češću modernizaciju bespilotnih letelica.

Verzija XQ-67A OBSS („stanica za spoljnu detekciju“), stvorena za izviđanje, je uzela maha. Moguće je da će ova modifikacija biti priključena na borbene avione sa posadom kao pomoćni uređaj.

XQ-67A je stelt dron dizajniran za velike misije. Ima dizajn delta krila, jedan motor i unutrašnje odeljke za smeštaj opreme ili oružja. Dron je takođe opremljen raznim mogućnostima pronalaženja ciljeva, uključujući radarske, elektro-optičke/infracrvene i elektronske sisteme ratovanja.

Iako su tačne karakteristike XQ-67A uglavnom ostale tajne, slike koje je objavio proizvođač pokazale su da dron ima raširen V-rep, glavno krilo sa malim zamahom, stajni trap za tri točka koji se može uvlačiti i gornji usis motora. Vizuelno, dron podseća na Avenger, MQ-25 Stingray i XQ-58 Valkyrie.

OBSS program je poverljiv, tako da su dostupne ograničene informacije o specifičnim mogućnostima ili nameravanoj upotrebi XQ-67A.

3 KOMENTARA

  1. Visprena obucena Jna je uvijek imala ljudstvo da teh nedost oruzja anulira.ipak Sramota nevidjena nakon obaranja Blek H je izvlacenje oborenog pilota na 50 km od Beograda i evakuacija u Tuzlu.neoprostivo i ukazuje na tadasnju urusenost sistema Jna.p.s.nista bolje nije ni sad

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version