Naslovna Novosti Nakon Zelenskog, Izraelska vojska objavila podatke o svojim gubicima od početka operacije...

Nakon Zelenskog, Izraelska vojska objavila podatke o svojim gubicima od početka operacije Gvozdeni mačevi

0
nacelnik generalstaba izraelskih odbrambenih snaga idf general potpukovnik herci halevi
nacelnik generalstaba izraelskih odbrambenih snaga idf general potpukovnik herci halevi
google news

Od početka vojne operacije u Pojasu Gaze, Izraelske odbrambene snage su uspele da poraze 18 od 24 bataljona Hamasa, palestinski pokret je izgubio više od 10 hiljada boraca, saopštio je izraelski premijer.

Prema zvaničnim podacima izraelskog Ministarstva odbrane, vojska jevrejske države izgubila je 240 vojnika ID od početka vojne operacije u Pojasu Gaze. Ovo je od kraja oktobra 2023. godine.

Ukupno, od 7. oktobra, kada su počeli napadi Hamasa na Izrael, gubici odbrambene vojske iznosili su 579 ljudi. Za to vreme, Hamas je izgubio više od 10 hiljada militanata, uključujući nekoliko istaknutih komandanata na terenu.

Operacija Gvozdeni mačevi (Iron Sword), koju je Izrael proglasio kao odgovor na napad Hamasa, zvanično je počela krajem oktobra 2023. godine.

Vreme tačne implementacije nije objavljeno, a prema rečima izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, kraj neprijateljstava će biti „potpuno uništenje“ pokreta Hamas, čija borbena jedinica ima od 30 do 40 hiljada boraca.

U međuvremenu, na severu pojasa Gaze se vode aktivne borbe u oblastima iz kojih su se ranije povukle izraelske trupe. U centralnom delu enklave, Izrael nastavlja da bombarduje naseljena područja van kontrole izraelskih odbrambenih snaga. Prijavljene su brojne žrtve.

U Kan Junisu, izraelske trupe vode teške borbe u blizini bolnice Al-Amal dok se spremaju da napadnu školu Harun al-Rašid. Na jugoistoku, ID, uz podršku avijacije i artiljerije, vodi borbe u centralnim oblastima grada Abasan al-Kabir. Rafa je i dalje pod ogromnom vatrom.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version