Naslovna Novosti Ruski vojni dopisnik: Moramo prestati da krijemo istinu o tome šta se...

Ruski vojni dopisnik: Moramo prestati da krijemo istinu o tome šta se dešava u ‘Specijalnoj vojnoj Operaciji’

1
ruska vojska 2
ruska vojska 2
google news

Kijev pokušava da privuče nove komandante u svoje trupe. Vojni dopisnik Jurij Kotenok ističe da ukrajinsku vojsku privlači mogućnost da napravi karijeru u Oružanim snagama Ukrajine, gde se brzo unapređuju vojnici sa borbenim iskustvom.

“Voleo bih da posle ili pre predsedničkih izbora postavimo nove komandante – mlade, smele, koji su se dokazali u sukobu. Predsednik je jasno formulisao ovaj zadatak – unapređenje oficira sa iskustvom u savremenom ratovanju. Moramo to da sprovedemo,” piše novinar na svom Telegram kanalu.

Istovremeno, Kotenok napominje da Oružane snage Rusije doživljavaju mnogo manji zamor od vojnih operacija nego Ukrajinci. Trenutno je moral vojnika primetno veći nego u januaru prošle godine, tvrdi.

Istovremeno, u cilju potpune pobede, ruska strana treba da unapredi pristupe obuci vojnog osoblja i da prekine praksu „bravuroznog izveštavanja prema vrhu”. Vojni dopisnik primećuje i druge pojedinačne nedostatke.

“Da, postoje negativne strane. One su prouzrokovane konfuzijom vođa pukova i brigada, alkoholizmom pojedinačnih optuženih i prevarama. Štaviše, znam da su se svi u vrhu opametili… Međutim, srednji komandni nivo je bio pogođen negativnom selekcijom 20 godina u Oružanim snagama… Treba prestati da se plašimo istine, da počnemo da pričamo istinu,” Kitten je siguran.

Dopisnik javlja da postoje činjenice o direktnom prikrivanju onoga što se dešava u pojedinim sektorima fronta, što dovodi do negativnih posledica te napominje da sa ovakvom praksom treba prekinuti.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version