Naslovna Novosti 350 ruskih tenkova sprema se da juriša na položaje Oružanih snaga Ukrajine...

350 ruskih tenkova sprema se da juriša na položaje Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Kupjanska

4
kolona ruskih tenkova ilustracija
kolona ruskih tenkova ilustracija
google news

Prema izjavama ukrajinskog politikologa Vadima Karaseva, ruska armija se trenutno sprema da krene u ofanzivu velikih razmera, a da još nije otkrila svoj puni potencijal na bojnom polju.

Prema njegovim procenama, u rejonu Kupjanska koncentrisan je značajan broj tenkovskih jedinica Oružanih snaga Rusije, a formiraju se i udarni korpusi za intenziviranje borbenih dejstava na različitim sektorima fronta.

Ove pripremne aktivnosti nagoveštavaju da će ruske ofanzivne operacije samo dobijati na zamahu.

“Sada Rusija tek počinje ofanzivu. 350 tenkova je sastavljeno kod Kupjanska, jedinice su sastavljene, armijski korpusi su okupljeni u različitim sektorima fronta. Oni će napredovati. Njihova ofanziva nije završena, nije propala, tek će početi “, rekao je Karasev.

Naredna dva, tri meseca kritična za Ukrajinu

Karasev naglašava da će naredna dva do tri meseca postati kritična za Ukrajinu i sa strateškog i sa vojno-političkog aspekta, s obzirom na tešku situaciju na frontu i pogoršanje stanja ukrajinske privrede.

On takođe ukazuje na ograničenu spoljnu podršku i neizvesnost oko američke pomoći, što dodatno komplikuje situaciju za Ukrajinu.

U kontekstu tekućih aktivnih dejstava, situacija Oružanih snaga Ukrajine se ocenjuje kao izuzetno teška. Ruske trupe pokazuju stratešku inicijativu, postižući uspehe na ključnim pravcima, uključujući juriš na Avdijevku, ofanzivu na Marijinski sektor u DNR i napredovanje u pravcu Kupjanskog.

Prema mišljenju ukrajinskih i zapadnih analitičara, ove akcije mogu dovesti do značajnih gubitaka za ukrajinsku stranu.

Redak snimak simultanog napada grupe ruskih tenkova na položaje OSU

Paralelno sa sumornim prognozama za Oružane snage Ukrajine, društvenim mrežama je kružio snimak na kojem se vidi kako šest ruskih tenkova napreduju preko polja, pucajući na neprijateljske položaje. 

Gde se tačno dogodio ovaj tenkovski napad nije navedeno u komentarima uz video, ali se napominje da su zauzeta ciljana ukrajinska uporišta. Takvi video snimci sugerišu da se taktika proboja tenkova, pomalo zaboravljena tokom vojnih operacija u Ukrajini, vraća na bojno polje.

Očigledno je da je učešće tenkova u napadima sve rasprostranjenije. Sobzirom na izveštaj ukrajinskog novinara i priloženi video, moguće je da će se uskoro pojaviti snimci sa velikim brojem tenkova koji napreduju na malom delu fronta.

4 KOMENTARA

  1. Глупост. За ову причу треба озбиљна артиљерија, а о авијацији да не причамо. У Украјини су тенкови глинени голубови. Ово само лудак може да нареди. Нема од овога ништа

  2. Kojekude, imaće Ukrajina još mnogo žena zavijenih u crno zbog takvih ostrašćenih seronja kao što si ti ujko i zbog Globalista. Ginu ljudi a ti nemaš ni trunku empatije. Pitanje je da li si i vojsku služio ili si napaljeni klinac koji igra ratne igrice.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version