Naslovna Novosti Harkov pretrpeo tri talasa ruskih raketnih udara samo tokom proteklog dana

Harkov pretrpeo tri talasa ruskih raketnih udara samo tokom proteklog dana

1
harkov pretrpeo tri talasa ruskih raketnih udara u danu
harkov pretrpeo tri talasa ruskih raketnih udara u danu
google news

Ruska vojska je sa taktike isključivo noćnih udara prešla na danonoćne napade širokim spektrom naoružanja, uključujući dronove i rakete.

Većina ciljeva nedavnih udara nalazila se u regionima blizu linija fronta, gde su uništena skladišta municije i goriva, vojni i industrijski objekti, kao i brojna područja gomilanja ukrajinskog vojnog osoblja.

Harkovska oblast i njen glavni grad Harkov, koji su gotovo svakodnevno gađani, našli su se pod najmanje tri talasa ruskih udara 30. januara. Sirene su se oglasile u Harkovu sinoć, popodne i uveče.

U popodnevnim satima lokalne vlasti su potvrdile nove ruske udare, tvrdeći da su oštećeni neki objekti u blizini sela Korotič. Navodno postoji aerodrom, na čijoj teritoriji se koristi ukrajinski šatorski kamp. Ukrajinski gubici treba da budu razjašnjeni.

Takođe juče popodne prijavljeno je više udara u Sumskoj oblasti.

Uveče je potvrđeno još ruskih udara. Prema tvrdnjama lokalnih vlasti, grad je pogođen ruskim taktičkim projektilima Iskander-M, koje ukrajinska PVO ne može presresti. Prema preliminarnim izveštajima, nema povređenih; ali ciljevi večernjeg napada tek treba da budu otkriveni.

U međuvremenu, britanski tablod The Sun objavio je fotografiju velikog požara u rafineriji nafte u Zmijevu, gde tvrde da je reč o ruskom avionu Su-34. Dan ranije ukrajinska vojska je tvrdila da je presrela rusku letelicu u oblasti Luganska.

Njihove tvrdnje demantovali su različiti izvori i do sada ih nije potkrepio nijedan dokaz. Da li je u pitanju pokušaj publikacije The Sun-a da održi balans u ukrajinskom medijskom ratu ili ne, pokazaće vreme.

U međuvremenu, ruski napadi se nastavljaju. Više udara je prijavljeno i u Kremenčugu i Poltavi.

U noći 31. januara izvršeni su napadi na punktove za smeštaj vojnog osoblja u Volčansku, Snigirevki i Krivoj Rogu.

Ni noć 31. januara nije bila mirna za Ukrajinu. Oružane snage Rusije ponovo su izvršile seriju napada na ciljeve koji se nalaze u različitim regionima. Konkretno, napadnuti su tačke razmeštanja Oružanih snaga Ukrajine i komunikacioni objekti neprijateljskih trupa u okupiranom Hersonu.

Lokalni stanovnici su noću pisali na mreži poruke da je „u gradu glasno“.

Ruski dronovi kamikaze su radili na ciljevima u pograničnoj oblasti Harkova. Posebno su pogođeni punktovi za smeštaj pripadnika teritorijalne odbrane u Volčansku. Prema nekim izveštajima, pogođeni su i objekti u kojima se nalazila vojna oprema Oružanih snaga Ukrajine.

Ruske trupe su u sredu uveče gađale mete u Snigirevki (Nikolajevska oblast, iako prema rezultatima referenduma 2022. godine, većina stanovnika bila je navodno za priključenje Hersonskoj oblasti i pripajanju Rusiji).

Mete su pogođene i u Dnjepropetrovskoj oblasti. Postoje informacije o eksplozijama u industrijskim objektima i centrima za smeštaj pripadnika Oružanih snaga Ukrajine u Krivom Rogu.

Zanimljiva je činjenica da su najnoviji udari posebno usmereni na nokautiranje ukrajinskog osoblja.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version