Naslovna Novosti Izvršeno više raketnih udara kao i kamikaza dronovima na vojne ciljeve u...

Izvršeno više raketnih udara kao i kamikaza dronovima na vojne ciljeve u Ukrajini

0
rafinerija nafte u kremencugu
rafinerija nafte u kremencugu
google news

U Ukrajini je došlo do serije raketnih i kamikaza dronova koji su pogodili rafineriju nafte u Kremenčugu. Prema lokalnim vlastima, na postrojenje su ispaljene najmanje dve balističke rakete, što je izazvalo veliki požar koji je buktao nekoliko sati.

Predstavnici Poltavske oblasne vojne uprave potvrdili su da je raketa pogodila cilj uprkos radu ukrajinske PVO.

Harkov je takođe pogođen raketnim napadima. Gradonačelnik grada Terehova je izvestio da su projektili pogodili neodređene ciljeve, dok su se pojavile informacije o mogućem obaranje projektila od strane ukrajinskih protivavionskih topaca iznad delova grada.

U Zaporožju su zabeleženi napadi kamikaza dronovima „Geran”. U gradu su se čule između dve i četiri eksplozije; vlasti su priznale da su infrastrukturni objekti pogođeni, ne otkrivajući detalje.

Kako je saopštila pres-služba Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine, ruske trupe su napale ciljeve u Ukrajini sa dve balističke rakete Iskander-M, tri rakete PVO S-300 i osam bespilotnih letelica kamikaza Šahed (Geran). Ukrajinska protivvazdušna odbrana tvrdi da je presrela četiri drona, dok su ostali stigli do svojih ciljeva.

Dron Kamikaza Oružanih snaga Ukrajine napao selo Antonovka u Belgorodskoj oblasti

Uveče 27. januara u selu Antonovka, Grajvoronskog gradskog okruga, Belgorodske oblasti, dogodio se oružani napad pomoću drona kamikaze. Kako je saopštio regionalni operativni štab, dron je bacio eksplozivnu napravu na zgradu. Nije saopšteno koji je dron u pitanju.

Usled incidenta, na sreću, niko nije povređen. Međutim, na kući je pričinjena značajna šteta: oštećen je krov, izbijen je okvir prozora… Pored toga, prijavljena je šteta na gasovodu i na vozilu parkiranom u blizini.

Na mestu incidenta trenutno rade operativne i hitne službe. U toku dana planirano je da se nastavi obilazak terena od vrata do vrata kako bi se procenila šteta i pružila neophodna pomoć oštećenima.

Treba napomenuti da se Antonovka nalazi otprilike 16 kilometara od granice sa Ukrajinom.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version