Naslovna Novosti Najnoviji dron SKAT 350 M ugledaće svetlost dana na izložbi u Rijadu,...

Najnoviji dron SKAT 350 M ugledaće svetlost dana na izložbi u Rijadu, tvrdi Kalašnjikov koncern

1
dron skat 350 m ce biti prvi put predstavljen na izlozbi u rijadu tvrdi kalasnjikov koncern
dron skat 350 m ce biti prvi put predstavljen na izlozbi u rijadu tvrdi kalasnjikov koncern
google news

Ruska odbrambena industrija nastavlja da ubrzano razvija napredne tipove naoružanja i prateće opreme iz oblasti bespilotne avijacije. Preduzeća poput koncerna Kalašnjikov daju veliki doprinos ovoj oblasti.

Kako se navodi u poruci na sajtu koncerna, na predstojećoj 2. svetskoj izložbi odbrane u glavnom gradu Saudijske Arabije, Rijadu, početkom februara, prvi put će biti predstavljena njihova bespilotna letelica SKAT 350 M.

Ovaj dron je razvijen na osnovu duboke modernizacije dobro dokazane bespilotne letelice Supercam 350. Koncern je naveo da novo bespilotno vozilo ima naprednije aerodinamičke osobine i poboljšan set opreme za kontrolu tla. SKAT 350 M je dobio nove, izdržljivije strukture krila.

SKAT 350 M UAV je dizajniran za nadzor iz vazduha, traženje objekata u optičkom i IC opsegu, stoji u poruci na sajtu koncerna Kalašnjikov.

Koncern je objavio i glavne tehničke karakteristike novog drona. Raspon krila mu je 3,2 m. Može da se podigne na maksimalnu visinu do 2000 metara i leti brzinom do 120 km/h. Maksimalno vreme leta SKAT 350 M je 240 minuta.

skat 350
skat 350

Ruski napredni izviđački dronovi dugog dometa, kao što su Orlan-10 i pomenuti SuperCam, identifikuju mete. Jednom kada je cilj precizno utvrđen, lutajuća municija Lancet se lansira iz namenski napravljenog katapulta, maksimalnom brzinom od oko 300 kilometara na sat.

1 KOMENTAR

  1. Rusija ce da prestiqne u super dronovima naj elitnije zemlje bice zanimljivo mozda ce se razviti dronovi da nose ljude od mesta do mesta

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version