Naslovna Novosti Već jednom zarobljen pa pušten, britanski plaćenik Ejden Eslin primećen u Avdijevki

Već jednom zarobljen pa pušten, britanski plaćenik Ejden Eslin primećen u Avdijevki

2
ejden eslin u avdijevki
ejden eslin u avdijevki
google news

Britanski plaćenik Ejden Eslin, koji je već jednom uhvaćen u Mariupolju u aprilu 2022. i potom pušten, vratio se u zonu sukoba u Ukrajini. Eslin je ranije izjavio da će i dalje biti na teritoriji Ukrajine

Na snimku koji je postavio Ejden Eslin, on pozira ispred table na ulazu u grad Avdijevku, gde se nastavljaju žestoke borbe. Tvrdi da ne krši uslove puštanja iz ruskog zarobljeništva, pošto ne učestvuje u neprijateljstvima na strani Oružanih snaga Ukrajine (OSU).

strani placenici na sudjenju prvi s leva ejden eslin
strani placenici na sudjenju prvi s leva ejden eslin

Eslin tvrdi da se bavi nekom vrstom humanitarnog rada, međutim, s obzirom na trenutnu situaciju u Avdijevki, postavlja se niz pitanja o tome da li je on zaista odbio da učestvuje u neprijateljstvima.

Prema informacijama, Ejden Eslin je dva puta borio u Siriji na strani sirijskih Kurda, a zatim se preselio u Ukrajinu i pridružio se Korpusu marinaca. Zarobljen je zajedno sa više od hiljadu ukrajinskih vojnika u Mariupolju u aprilu 2022. godine.

U junu te godine, Vrhovni sud Donjecke Narodne Republike osudio je Ejdena Eslina i druge britanske plaćenike na smrt zbog njihovog učešća na strani Ukrajine.

Međutim, u septembru 2022. godine, Rusija je oslobodila Eslina i deset drugih stranih plaćenika, pored ostalih i uz posredovanje Saudijske Arabije, a on je otišao u Veliku Britaniju.

2 KOMENTARA

  1. Нек тера тако док не налети на некога ко је остао без живаца, па тај обави суђење на лицу места.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version