Naslovna Novosti Budanov: Ruska zimska ofanziva suočava se sa istim problemima kao i letnja...

Budanov: Ruska zimska ofanziva suočava se sa istim problemima kao i letnja ukrajinska

28
kirilo budanov
kirilo budanov
google news

“Ni ukrajinske ni ruske trupe ne mogu da vode ofanzivne operacije zbog gustine minskih polja i velike upotrebe dronova. Sukob pokazuje nemoć Rusije, koja je precenila svoje snage i zavisna je od Severne Koreje ili Irana”, tvrdi Šef vojne obaveštajne službe Ukrajine (GUR) Kirilo Budanov.

Ruska kontraofanziva je stara već 9 nedelja. To nije pokušaj Rusa da ispita ukrajinske pozicije. Rusi raspoređuju ogromne snage i napadaju duboko u ukrajinsku odbranu, ali prednost je samo nekoliko stotina metara. Sličan uspeh ukrajinskoj ofanzivi, navodi Budanov.

Budanov smatra da su intenzivna upotreba dronova i naznačena minska polja glavni faktori koji su doveli do neuspeha ofanziva.

„Intenzivna upotreba bespilotnih letelica sa obe strane onemogućila je izvođenje ofanzivnih operacija i Rusije i Ukrajine. Drugi faktor je gustina minskih polja, kakva nije viđena od Drugog svetskog rata. Znamo da su rešenje za dronove elektronske protivmere. Rudnici zahtevaju specijalizovanu opremu. Ovo nas vraća na pitanje proizvodnih kapaciteta. Ne postoji ništa nerešivo, ali sve se mora uzeti u obzir“, rekao je Budanov, a prenosi pres-služba njegovog GUR-a.

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine general-potpukovnik Kirilo Budanov rekao je u intervjuu za Mond da je intenzivna upotreba bespilotnih letelica sa obe strane onemogućila izvođenje ofanzivnih operacija i Rusa i Ukrajinaca.

On je takođe tvrdi da je razlog za intenzivne raketne napade Rusije u decembru-januaru nedostatak pravih vojnih uspeha. Ruska Federacija je „želela da prošlu godinu proglasi pobedničkom što je pre moguće i pređe na sledeću“.

„Znamo da su rešenje za dronove elektronske protivmere. Rudnici zahtevaju specijalizovanu opremu. Ovo nas vraća na pitanje proizvodnih kapaciteta. Nema ništa nerešeno, ali o svemu se mora voditi računa“, rekao je Budanov.

Prema njegovim rečima, u odnosu na prethodne godine, od kraja leta 2023. godine beleži se porast broja municije koju proizvodi Rusija, ali je njihova preciznost je manja. Istovremeno, primećujemo pad kvaliteta ovih projektila“, tvrdi Budanov.

28 KOMENTARA

  1. Е Балаво момче чиме Се служиш неистином.А сам знаш да неистину гвориш.Показат ће вам браћ Руси то што кријете.Лжете себе и сваки дан у злоби на Русе зчобите себ.Боже.милстиви сачувај гршни правослабни нсрод свој.

  2. Сад му ‘верујем’, али ће следећи пут морати измислити нешто уверљивије !Не говори уста – па не боли глава. Не зна шта мисли – док не чује шта говори. Просипа глупости како би се вратио истим путем.Таква очигледна будалаштина се и могла очекивати од Буданова ! Да глупост има крила, неки би већ одавно летели.Чињеница, да медуза опстаје преко шесто милиона година без мозга, даје шансу многим (нео)нацистима! Они су већ одавно једном ногом у гробу, а њихово време полако, али сигурно долази. ‘Зеленом’ кукумавцу и (нео)нацистима одмажу богом дани. Док Руси не истакну белу заставу, они ће истаћи црну ! Време ради за војску Русије !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’)

  3. Овај укро генерал лупа глупости ..не напредују ни једни ни други..а колико видим Руси полако напредују али не нападају цивиле као укронацисти…не схватам како неки коментаришу и подржавају ове НАТО злочинце који су нам направили ово што су нам направили са осиромашеним уранијумом док су нашу земљу Руси ослободили а не западњаци..само на то помислите и ништа више…

  4. NATO je svoje ciljeve vec ostvario, a to je da vrati Ruse 50 god unazad, i da iscrpi ruse sto duzim trajanjem rata a to se vidi po odlivu visokostrucnog kadra iz Rusije, o osvajanju teritorija razmisljaju samo bukvalisti i samoproklamovani “stratezi”.

  5. Rusi su uradili ono što su i naumili..izveli su naciste na livadu tj ne razaraju gradove i ne ubijaju civile…pa ko izdrži duže. Mislim da su ukronacisti pred slomom.

      • На србско-русском може да се каже и – НАТОВСКИ СИНДРОМ!
        Бар га је србадија поприлично искусила. Вама страда Вуковар поради ваше сецесије а нама и градови и фабрике и мостови поради исте те ваше сецесије од оне државе коју је у Првом светском рату створило милион и по србских жртава. Баш смо глупи били!! А да смо узели западне границе које су нам тад нуђене Вуковар би био у оквиру Србије. И још једном: Баш смо глупи били!!Ал ето твоји уплашени да ће Срби узети понуђене западне границе дотрчаше у Београд код краља Александра да моле за заједничку државу и он их прихвати. Будала једна!! И чим се створи та држава одмах кренуше да роваре и траже своје границе унутар ње. И истераше на крају и испаде да смо гинули за све друге а за себе ич! Има Бога!! Па шта коме и како дадне! А нама је већ дао казну за нашу глупост и нек то будне довољно од Њега! Амин!

  6. Nisu mi jasni ovi nasi glupanderi koji slijepo podrzavaju rusku komunisticku neman. Stoka nosi I dalje petokraku srp i cekic,simbole antihrista koji negiraju I vjeru I boga I oni su njima symbol nekakve hriscanske vojske.alo.

    • Мени нису јасни ови “наши” глупандери што навијају за НАТО. Избомбардовали нас, санкције, константно нас даве којекаквим захтевима. Да ти објасним. То што Срби навијају за Русе, је исто као што усраше навијају за Немце. Као што твоје усташе дочекаше Швабе цвећем, тако би и Срби дочекали Русе, да су ’41 ушли у Београд. Ето тако. Да разумеш. Русија само тражи да буде слободна, а Американци кидишу као бесни пси на њу. Још је Малена Одврајт изражавала незадовољство што су толика рудна богатства концентрисана у једној земљи. Сматрајући за неправду да само Руси располажу са њима. Американци смисле да Украјину претворе у полигон за супротстављање Русима, па се онда “чуде” што ови развалише. Већина вас баљезга о томе да Украјина има право да одлучује о томе да ли ће у НАТО или не, а не схватате колико је то опасно за Русе. Да се то десило, буквално не би имали никакву шансу да се одбране.

    • Гсн Бранко, то није христћанска војска, не ратују они за вјеру него за своју државу а у руској војски има и поприличан број муслимана који су житељи русске федерације. А што се тиче петокраке ено ти је и на америчким авионима.

  7. Да се РУСИЈА може победити напао би је нато давно него налазе будале фашисте да гину за њих и јебу вас празним обећањима о европској унији и чланство у нато шарена лажа за магарце.Да си прави генерал био би на првим линијама не би жене мобилисали РУСИ би те сјебали давно још док си заставник био куго него увек сте се крили иза жена деце стараца и убијали исту нејач сви фашисти усташе и остали терористи.Лако се курчити у позадини бити у топлој соби пити пиво док је просек живљења укрофашистима на првим линијама 4 сата мука је то и гледати како јадни изгоре од термобаричних или скроз испаре.Одрекли сте се своје православне вере својих цркава убијали своју православну браћу задојили вас мржњом немате се чему добром надати казна ће вам бити велика а смрт сигурна гадна и јако болна то сигурно.

  8. Ako je situacija status qvo po rečima generala, to znači da ljudi sa obe strane zalud ginu i da što pre treba sesti za što dogovoriti se i zaključiti mir. Ovo ovako je tragedija za slovenske narode.

  9. Ne znam samo kad je on i gde steko znanje sa tridesetak godina, vise mi muka od vih njihovih pretnji i glupitanja, kaze da Rusi zavise od Irana i S. Koreje, pa majkumu vi zavisite od pola sveta i vucete ih ko sidro na dno.
    Sad kad pukne nemačka kreće francuska i češka odma za njom.

    • Muka mi je i od vas PUTINOFILIČARA, vi razumete da ne rusija gola voda, goli kurac na biciklo?.. dve godine du prošle a oni dva sela i jednu deponiju su osvojili, denacifikovali i demilitarizovali.???

      • Ти ниси из Србије. Одаје те то што си полуписмен. Самим тим, све што напишеш је небитно.

      • Ovi naši NATOFILI su ostrašćeni kao Baltički , malo koji Englez i Njemac vjeruje više u sve te priče. Na kraju krajeva priznaju otvoreno da Rusija pravi oružija i municije 2 do 3 PUTA nego cijeli Nato zajedno. Naravno da zapadnjaci bi mogli puno više ali još nisu ni počeli pa čuće se…

      • Goli kurac si ti. Jebali smo i vas i vašu fašističku uniju. Idi cmizdri zbog poraza tvojih fašista jer uz svu pomoć nesposobnih amera i eu pudlica pederko zelenko ne može ni da mrdne. Oprem pičko usrana 🖕🖕🖕🖕 😁😁😁

  10. Heneral neki ratni nije pobjego pa svaki mjesec dibija veci cin.
    Lupa gluposti general.
    Valjdase satin tjesi.
    Nekaze da Rusi brzo napreduju i izgibise svi Ukrainci dnevno gine po 1000 vojnika
    Utoim puno pomaze glumac

    • Генерал не лупа глупости по питању минских поља (за дронове не знам), види се да нисте били у рату а ако и јесте (у шта сумњам) да се нисте сусрели са минским пољима, ја јесам, и минска поља и у најосновнијем облику су и те како опасна, и за деминирање треба много времена, а под непријатељском ватром скоро да је немогуће, а тек ова која они постављају, и једни и други су огромна. Дакле, мање емотивности (ово важи за све) а висше разумности – од празне приче и неостварене жеље никад користи није било! Позз..!

      • Dragi moj pionirski inzinjerac, koliko je miniranje napredovalo toliko je napredovalo i razminiravanje. To sam masine rade.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version