Naslovna Novosti Tokom radne posete fabrikama oružja, Kim Džong Un zapretio Južnoj Koreji uništenjem

Tokom radne posete fabrikama oružja, Kim Džong Un zapretio Južnoj Koreji uništenjem

0
kim sa ćerkom pregleda fabriku u kojoj se proizvode komponente za raketne sisteme; januar 2024
kim sa ćerkom pregleda fabriku u kojoj se proizvode komponente za raketne sisteme; januar 2024
google news

Lider Severne Koreje Kim Džong Un pregledao je rad glavnih vojnih fabrika u zemlji i dao nekoliko pretećih izjava Južnoj Koreji, a posebno je uverio da će u slučaju konfrontacije „entitet koji se zove Južna Koreja“ (kako se režim Pjongjanga oslovljava susednu državu) biće uništeni.

Kim Džong Un je, kako se izveštava, dva dana – 8. i 9. januara – obilazio vojne fabrike i “izrazio veliko zadovoljstvo” što fabrike bez odstupanja sprovode plan opremanja velike napredne opreme i glavnih raketnih jedinica najnovijim naoružanjem, prenosi severnokorejska novinska agencija KCNA, u članku pod naslovom „Uvaženi drug Kim Džong Un u inspekciji velike fabrike municije“.

Fotografije KCNA Kimove posete fabrici municije pokazuju kako on pregleda mobilna lansirna vozila kratkog dometa.

Ali istovremeno, lider DNRK je naglasio da je neophodno „kontinuirano i aktivno ubrzavati nemilosrdni rast produktivnosti“ kako bi se proizvodilo više naoružanja i vojne opreme.

On je u svojim govorima Republiku Koreju okarakterisao kao „najneprijateljskiju državu prema DNRK“, koja se „dugo vremena, oko 80 godina, ludo držala samo zlonamernih konfrontacija kako bi zbacila našu vladu i režim“.

„Republika Koreja je naš glavni neprijatelj“, dodaje Kim, koji tvrdi da njegova zemlja mora da uloži napore da „pojača vojne sposobnosti samoodbrane i odvrati nuklearni rat“.

kim džong un uživa u cigareti u generalnom centru za kontrolu i komandu satelita
kim džong un uživa u cigareti u generalnom centru za kontrolu i komandu satelita

Istovremeno, severnokorejski lider je zapretio da će, ukoliko njegova zemlja bude napadnuta, upotrebiti „ogromnu moć“ i da neće oklevati da uništi „Republiku Koreju mobilizacijom svih sredstava i snaga koje mu stoje na raspolaganju“, što je nagoveštaj navodne nuklearne sposobnosti koje Pjongjang moguće da poseduje.

Prema rečima Kim Džong-una, „neophodno je uspostaviti ekonomski i organizacioni rad i upravljanje proizvodnjom da bi se tekuća godina pretvorila u godinu u kojoj će se desiti velike promene u ubrzavanju priprema zemlje za rat“.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version