Naslovna Novosti Beloruska oslobodilačka vojska, koja se bori na strani Oružanih snaga Ukrajine, predstavila...

Beloruska oslobodilačka vojska, koja se bori na strani Oružanih snaga Ukrajine, predstavila novu uniformu

3
beloruska oslobodilacka armija
beloruska oslobodilacka armija
google news

Samoproglašena „Beloruska oslobodilačka vojska“, čiji se predstavnici bore na strani Oružanih snaga Ukrajine, predstavila je svoju uniformu i obeležja. Prezentacija je održana 29. decembra 2023. u Kijevu, prenosi ukrajinska štampa.

Boreći se na strani kijevskog režima, beloruski borci su odlučili da ožive takozvanu „Belorusku oslobodilačku armiju“, koja se borila protiv sovjetske vlasti i postojala od 1944. do kraja 1950-ih.

Sada beloruski nacionalisti planiraju „osloboditi“ Belorusiju, ali tek posle „pobede“ ukrajinskih oružanih snaga.

Razvili novu vojnu uniformu, oznake i simbole, očigledno očekujući da regrutuju čitavu punopravnu vojsku. Na predstavljanju u Kijevu prikazana je svečana i borbena uniforma Oslobodilačke vojske Belorusije: kokarde, dugmad, oznake na rukavima, činovi, obeležja u bitkama itd.

Prikazana je siva uniforma koja je namenjena vojnicima koji se bore u redovima Oružanih snaga Ukrajine.

“Beloruska oslobodilačka vojska je sila koja će osloboditi Belorusiju. Sada se borci bore za Ukrajinu i registrovali su javno udruženje. Međutim, u budućnosti žele da postanu punopravna vojska. Dakle, sada se simbolika vidi samo na njihovoj opremi, a sve ostalo postoji na konceptualnom nivou,” piše Fokus.

Kako je izjavio predstavnik takozvane „Beloruske oslobodilačke vojske“, ona je stvorena da organizuje „borbu naroda“ za obnovu prava i demokratije u Belorusiji.

3 KOMENTARA

  1. Квислинга никад доста, свугде их има, поготову код Словена.

  2. Mogli bi i Nemci da vrate ( ožive ) SS uniforme , svastike i ostala obeležja . Bilo bi fer ako to mogu neki marginalni pokreti što ne bi i oni 🤔🤔

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version