Naslovna Novosti Opasan razvoj događaja: Izrael likvidirao iranskog generala Razija Musavija u Siriji

Opasan razvoj događaja: Izrael likvidirao iranskog generala Razija Musavija u Siriji [VIDEO]

0
razi musavi i kasem sulejmani
razi musavi i kasem sulejmani
google news

Saied Razi Musavi, general Revolucionarne garde, iranske ideološke vojske, ubijen je u Siriji u granatiranju koje se pripisuje Izraelu, javila je iranska zvanična novinska agencija Irna.

General Musavi, jedan od najiskusnijih savetnika Garde u Siriji, ubijen je „u napadu cionističkog režima pre nekoliko sati“ u naselju Sajida Zejnab u južnom predgrađu Damaska, izjavili su juče popodne iz IRGC.

Prema bezbednosnim izvorima koji su razgovarali za Rojters, Musavi je bio zadužen za koordinaciju vojnog saveza između Sirije i Irana.

Iranska državna televizija prekinula je svoj program da bi objavila njegovu smrt, rekavši da je jedan od najstarijih savetnika Garde u Siriji.

On je takođe bio „među drugovima Kasema Sulejmanija“, šefa Kuds snaga, elitnog gardijskog korpusa, koji je ubijen u udaru američke bespilotne letelice u Iraku 2020.

Amerikanci su atentat na Sulejmanija izvršili iz drona

U prvoj reakciji, Revolucionarna garda je upozorila da će Izrael platiti smrt Musavija, koji je imao čin brigadnog generala i bio odgovoran za logističku podršku „osovine otpora“ (tj. oružanih organizacija koje se bore protiv Izraela) u Siriji.

„Nesumnjivo, uzurpatorski i varvarski cionistički režim će platiti za ovaj zločin“, navodi se u saopštenju na državnoj televiziji.

Za sada nema komentara iz izraelskih oružanih snaga. Na pitanje o Musavijevoj smrti, portparol je odgovorio da “ne komentariše izveštaje stranih medija”.

Izrael već godinama izvodi napade na ciljeve povezane sa Iranom u Siriji.

Ranije ovog meseca, Iran je rekao da su u izraelskim udarima ubijena dva pripadnika Revolucionarne garde koji su radili kao vojni savetnici u Siriji.

Podsetimo, već smo, u okviru intervjua, pisali o američkom atentatu na Kasema Sulejmanija, a ne treba zaboraviti, da je pored Sulejmanija u tom napadu stradao komandant iračke milicije Abu Mahdi al Muhandis.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version