Naslovna Novosti Nova misija ruskih dronova u Ukrajini: Prevoz zaliha i municije vojnicima na...

Nova misija ruskih dronova u Ukrajini: Prevoz zaliha i municije vojnicima na prvoj liniji fronta

0
nova misija ruskih dronova u ukrajini prevoz zaliha i municije vojnicima na liniji fronta
nova misija ruskih dronova u ukrajini prevoz zaliha i municije vojnicima na liniji fronta
google news

Ruske oružane snage počele su da koriste dronove za transport zaliha na liniju fronta. Nije jasno da li je reč samo o propagandnoj akciji ili se metoda zaista može primeniti na ratištu, ali na snimku se vidi nekoliko „isporuka“ u kojima se vojnicima u rovove baca mali paket koji se sastoji od flaše vode. i neke prehrambene proizvode.

Ranije korišćene za izviđanje i napadne misije, ruske trupe koje učestvuju u sukobu u Ukrajini počele su da koriste bespilotne letelice za pružanje logističke podrške vojnicima koji učestvuju u borbenim operacijama na frontu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Vazdušno-desantne snage su počele da koriste bespilotne letelice za transport zaliha i municije u prvim linijama fronta.

„Tokom aktivne odbrane, podjedinice bespilotnih letelica koje pripadaju velikoj vazdušno-desantnoj jedinici Grupe armija Jug prešle su na upotrebu dronova kao sredstva za dopremanje vode, hrane, komunikacione opreme i municije trupama koje drže prvu liniju odbrane od ukrajinskih formacija koje pokušavaju da razbiju front“, navodi se u saopštenju ministarstva, koje je preuzela agencija Tass.

Prema rečima ruskih vojnih zvaničnika, bespilotne letelice se koriste u logističke svrhe samo u slučajevima ekstremne opasnosti za kopneni transport.

U jednom danu, posada kvadrokoptera može da koordiniše do nekoliko desetina letova kako bi isporučila sve što je potrebno za napredne pozicije.

Za izvođenje misija ovog tipa, ruski padobranci su prilagodili kvadrokoptere koji se koriste za gađanje neprijateljskih položaja sistemom pada. Tako se teret zakači za dron, nakon čega on odleti na prvu liniju fronta i ispusti paket namenjen borcima u skloništa.

Nekoliko ruskih izvora saopštilo je da su nove procedure prvi put primenjene u pravcu Bahmuta, gde vazdušno-desantne jedinice pokušavaju da pređu u Čašiv Jar.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version