Naslovna Novosti Ukrajinske snage pogodile skladište nafte u Makejevki; Rusi uzvraćaju udaracem po pogonu...

Ukrajinske snage pogodile skladište nafte u Makejevki; Rusi uzvraćaju udaracem po pogonu za proizvodnju projektila Vilha, Grad i Grom

0
ukrajinske snage pogodile skladiste nafte u makejevki
ukrajinske snage pogodile skladiste nafte u makejevki
google news

Ukrajinske vojne formacije su pre oko pola sata lansirale četiri rakete iz višecevnih raketnih sistema (MLRS) na skladište nafte u Makejevki.

Prema pristiglim podacima, neke od projektila su presreli sistemi protivvazdušne odbrane, ali su neke rakete ipak stigle do cilja, što je dovelo do požara velikih razmera na skladištu nafte.

Za sada nema izveštaja o povređenima ili smrtnim slučajevima kao posledica ovog incidenta.

Video snimak napravljen na licu mesta pokazuje da je požar na skladištu nafte vidljiv sa udaljenosti od nekoliko kilometara, što ukazuje na značajne razmere požara.

Uništeni pogoni za proizvodnju projektila Vilha, Grad i Grom

Ruski grupni udar uništio je pogone za proizvodnju projektila Vilha, Grad i Grom

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je u svom izveštaju od 9. decembra izvestilo o grupnom udaru na objekte u vezi sa proizvodnjom municije na teritoriji Ukrajine. Prema zvaničnom dokumentu, napad je izveden visokopreciznim vazdušnim oružjem velikog dometa.

Kao rezultat napada, pogođene su proizvodne radnje za proizvodnju municije za višecevne raketne sisteme, kao što su Alder i Grad, kao i operativno-taktičke rakete Grom.

„Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim raketnim oružjem velikog dometa na pogone za proizvodnju municije za višecevne raketne sisteme Vilha i Grad i operativno-taktičke rakete Grom“, navodi se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo odbrane navodi da su ciljevi udara postignuti i da su pogođeni svi ciljevi planirani za uništenje.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version