Naslovna Novosti Novi ukrajinski kopneni dron kamikaza Ratel S preti ruskim tenkovima

Novi ukrajinski kopneni dron kamikaza Ratel S preti ruskim tenkovima

6
dron ratel s nosi mine
dron ratel s prevozi mine
google news

Nakon vazdušnih i morskih bespilotnih letelica, Ukrajina će uskoro imati zemaljski dron kamikaza. Ukrajinski mediji, pozivajući se na Ministarstvo digitalnog razvoja, javljaju da je robot Ratel S za isporuku municije do mesta eksplozije testiran i pušten u masovnu proizvodnju.

Zamenik premijera Ukrajine, ministar digitalne transformacije Mihail Fedorov rekao je da zemaljski dron ima širok spektar primena. Ratel S je sposoban da isporučuje protivtenkovske mine direktno ispod dna tenka kako bi ga razneo, ili da nosi visokoeksplozivnu municiju da uništi zemunicu ili drugu metu.

Ministar Fedorov je dodao da je na front poslato skoro 2.000 dronova. U 2023. proizvodnja ukrajinskih dronova porasla je naovdno za više od 100 puta, u odnosu na prošlu godinu.

U ovom slučaju, operater je na bezbednoj udaljenosti. Snimak testova se distribuira u ukrajinskim medijima.

Kamikaza robot može da radi do 2 sata sa jednim punjenjem baterije, dostižući brzinu do 24 km/h. Maksimalna udaljenost od operatera je 6 km. Napominjemo da su slična dešavanja u toku i kod nas, ali do sada nije bilo informacija o njihovom puštanju u proizvodnju.

novi ukrajinski dron ratel s
novi ukrajinski dron ratel s

O početku testiranja ovog drona pisano je još u maju ove godine. Tada je objavljeno da od samog početka kreiran kao dron kamikaza sposoban da isporuči protivtenkovsku minu TM-62 ispod dna tenka.

Prednosti takvog oružja uključuju njegovu jednostavnost i nisku cenu. Međutim, tokom blatnjavih puteva ili snežnih zima, korišćenje ovog robota će biti teško. Postoji verzija zemaljskog kamikaza drona sa gusenicama, ali ona je sporija i može se uočiti pre nego što pogodi cilj. Pored ovih nedostataka, guseničarska baza teža je za proizvodnju.

6 KOMENTARA

  1. E ovo ako ne okrene rat u korist Ukrajine neće ništa drugo,daj ne pišite svašta,zbog tih budala iz Kijeva i onih zločinaca iz Brisela i Vašingtona Rusi ih istrebljuju postepeno,ali bukvalno.

  2. UN da pohapsi i sudi predsednicima država koje su gurale Ukrajinu u rat sa Ruskim narodom u Ukrajini. Oni koji su rušili Minske sporazum.Napravili genocid. Bajden Džonson,Šolc, Makron i ostali vazali. Zna se sve. Ako UN to ne uradi gubi se svrha postojanja. Oni se osilili ubijaju otimaju prisiljavaju ko će da spreči katastrofe

  3. Sad me bas interesuje jedna stvar, ako Rusi mogu da ometaju i skroz neutralisu gps i ostale signale, koja je poenta ovoga, ovo moze samo da ima svrhe u teroristickim napadima.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version