Naslovna Novosti Izrael već izveo više od 1.700 raketnih i bombaških napada na Gazu;...

Izrael već izveo više od 1.700 raketnih i bombaških napada na Gazu; Hezbolah bi mogao da ispali do 200.000 raketa kao odgovor

0
pakao nad pojasom gaze
pakao nad pojasom gaze
google news

Masovno bombardovanje izraelskih vazduhoplovnih snaga u pojasu Gaze: već zabeleženo preko 1.700 udara na palestinska područja

Izraelsko vazduhoplovstvo pojačalo je vazdušne napade na pojas Gaze, koristeći masivne napade bombardovanjem koji su navodno dostigli brojku od 1.700 napada po palestinskim teritorijama.

Situacija u regionu nastavlja da se pogoršava, izazivajući uzbunu da bi region mogao biti potpuno uništen ovakvim napadima, a reč je uglavnom o mirnim područjima u kojima ranije nije zabeleženo prisustvo grupe Hamas.

Zastrašujuće slike razaranja u Gazi naglašavaju ekstremnu napetost u regionu. Ranije je Izrael saopštio da se svim stanovnicima Gaze snažno preporučuje da napuste teritoriju, jer će se razmeri neprijateljstava povećati.

Trenutno nema dokaza da sukob između Izraela i militanata Hamasa jenjava, pošto je poznato da bi se u rat protiv Izraela mogla uključiti grupa Hezbolah, kao i jemenski Huti, koji su naoružani projektilima sposobnim da pogode, uključujući , i mete u Izraelu.

Hezbolah bi mogao da ispali do 200.000 raketa na Izrael

Usred rastućih tenzija između Izraela i libanske oružane grupe Hezbolah, pojavljuju se izveštaji o mogućim razmerama oružanog sukoba ako do njega dođe. Informacije pokazuju da Hezbolah može imati do 200 hiljada različitih projektila u svom arsenalu, uključujući i navođene i nevođene.

Takve raketne sposobnosti mogle bi predstavljati značajnu pretnju za Izrael u slučaju izbijanja neprijateljstava, s obzirom na mogućnosti i količinu raketnih napada koje je Hezbolah u stanju da izvede. Eksperti su izrazili zabrinutost zbog mogućih strašnih posledica po izraelske civilne i vojne objekte.

hezbolah preti da ce pogoditi izrael supersonicnim projektilima
hezbolah preti da ce pogoditi izrael supersonicnim projektilima

Zabrinutost u regionu dostiže vrhunac jer obe strane pokazuju da im ne pada na pamet da se povuku sa svojih pozicija. Tako je Hezbolah ranije najavio da je spreman da uđe u rat protiv Izraela ako se napadi na Palestince nastave.

Jemenski Huti spremni da objave rat Sjedinjenim Državama ako se umešaju u rat

Mohamed Ali al Huti, portparol pokreta Huti, uputio je oštro upozorenje Sjedinjenim Državama, rekavši da bi svaka američka intervencija u palestinskom sukobu izazvala regionalni rat.

Političke tenzije u regionu Bliskog istoka se intenziviraju u pozadini rastućih neprijateljstava i međunarodnih diskusija o izgledima za rešavanje aktuelnih sukoba.

Al Huti je jasno stavio do znanja da su Huti, pokret koji igra ključnu ulogu u Jemenu, odlučni i spremni da učestvuju u vojnim akcijama velikih razmera ako se uloga SAD u palestinskom sukobu poveća.

jemenski huti
jemenski huti

Trenutno je situacija u regionu veoma alarmantna, posebno imajući u vidu činjenicu da će se u naredna 24 sata u istočnom Mediteranu pojaviti američka udarna grupa nosača aviona, što samo pojačava eskalaciju.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version