Naslovna Novosti Ruske trupe uništile luku Izmail na Dunavu, eksplozije se videle iz Rumunije

Ruske trupe uništile luku Izmail na Dunavu, eksplozije se videle iz Rumunije

0
ruske trupe pogodile luku izmail na dunavu eksploziju gledali ocevidci iz rumunije
eksplozija, ilustracija
google news

Ruska novinska agencija Tass javila je da su ruske trupe u noći na sredu, 2. avgusta, izvele novi napad dronovima Geran-2 na luku Izmail u Odeskoj oblasti, koja se nalazi u blizini granice sa Rumunijom.

Glavna meta ruskih dronova bilo je skladište goriva, koje su navodno koristile Oružane snage Ukrajine. Usled požara skladišta su potpuno izgorela, a da vatrogasci nisu uspeli da se izbore sa plamenom.

Prema nekim očevicima, najmanje osam ruskih dronova pogodilo je ukrajinsku luku na Dunavu i područja u njenoj blizini.

Po svemu sudeći, ukrajinska strana nije reagovala na ruski napad, a protivvazdušna odbrana nije korišćena. Prema nekim izvorima iz Rumunije, to se dogodilo namerno. Navodno se ukrajinska vojska plašila da protivvazdušne rakete ne padnu na teritoriju Rumunije.

Ruske trupe su tokom noći izvele i vazdušne udare na druge ciljeve na teritoriji Ukrajine. Tako su pogođene brojne instalacije u Hersonskoj oblasti. Bombardovanje objekata ukrajinskih specijalnih snaga izvršeno je u zoni Antonovskog mosta.

Takođe, gađane su tačke razmeštanja trupa direktno u gradu Hersonu. Prema poslednjim podacima, u bombardovanju je poginulo nekoliko stranih plaćenika, koji su prethodno stigli u region radi učešća u akcijama prelaza Dnjepra.

Nekoliko eksplozija je takođe prijavljeno u oblastima Harkova i Kijeva. Ukrajinska strana najavila je masovni napad ruskih kamikaza bespilotnih napada u ovim oblastima. Gradonačelnik ukrajinske prestonice obavestio je o šteti na nekim nestambenim prostorima u Solomenskom okrugu. Eksplozije su zabeležene i u Svjatošinskom okrugu Kijeva.

Prema taktici koju ruska vojska primenjuje u poslednje vreme, napadi kamikaza bespilotnih letelica po pravilu prethode izvođenju udara krstarećim raketama, kako bi se zbunila i iscrpila PVO Ukrajine, ali i otkrila njihove lokacije.

Dakle, nije isključeno da ruske trupe u narednim satima izvedu nove napade krstarećim raketama sa kopna, vazduha i mora. Kao i obično u poslednje vreme, može se pretpostaviti da će udari biti usmereni, posebno na ciljeve u Odeskoj i Nikolajevskoj oblasti.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version