Naslovna Novosti Američka vojska se priprema; Raspoređuju lažna ruska vojna vozila u Nemačku

Američka vojska se priprema; Raspoređuju lažna ruska vojna vozila u Nemačku

1
americka vojska se priprema rasporeduju lazna ruska vojna vozila u nemacku
americka vojska se priprema rasporeduju lazna ruska vojna vozila u nemacku
google news

Američka vojska je navodno rasporedila svoja vozila za obuku u Nemačku.

Nova surogat vozila, modifikovana da liče na vojna vozila ruske proizvodnje, primećena su u luci Bremerhafen u Nemačkoj.

Vojska je modifikovala vozila Humvee i Stryker kako bi ova vozila pretvorila u mešavinu lakih vozila GAZ Tigar ruske proizvodnje i oklopnih transportera BTR-87. Ova vozila će se koristiti za obuku vojnika u kognitivnim veštinama.

Hamviji ruskog izgleda takođe su bili opremljeni kompletima za vizuelnu modifikaciju kako bi ličili na vozila Tigar. Strajkeri, su sa druge strane bili modifikovani da izgledaju kao unapređena nova varijanta BTR-87 opremljenog daljinskom stanicom za oružje 32V01 na daljinsko upravljanje.

Još ranije u decembru 2022. godine, je 11. oklopni konjički puk, poznatiji kao Blackhorse, dobio surogate ruskih oklopnih transportera BTR-87 i oklopnih terenaca Tigar.

„Ova vozila omogućavaju puku da replicira sposobnosti sličnih oklopnih transportera, visoko mobilnih izviđačkih vozila i samohodne artiljerije“, naveo je tada puk na Tviteru.

stryker kao btr 87
stryker kao btr 87

Kompleti služe kao isplativa alternativa stvarnim borbenim vozilima. Surogati visoke vernosti su neophodni da bi vojnicima pružili obuku u kognitivnim veštinama. Novi napredak u tehnologiji omogućava da ovi surogati budu precizno napravljeni da bi pomogli u obuci, izjavili su tada iz puka.

1 KOMENTAR

  1. Budalastine koje se skupo naplacuju drzavnom budzetu amerike. Americka vojna industrija je usavrsila klepanje novca iz drzavne kase rade to decenijama.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version