Naslovna Novosti Bahmut: Oklopni transporteri M113 i YPR-765 u napadu na Vagnerove snage

Bahmut: Oklopni transporteri M113 i YPR-765 u napadu na Vagnerove snage [Foto/Video]

0
ukrajinski m113 u pravcu bahmuta
ukrajinski m113 u pravcu bahmuta
google news

Jedno od prvih oklopnih vozila koje je Ukrajina dobila na početku rata bio je legendarni oklopni transporter M113. Stari model američkog oklopnog vojnog vozila, ali isporučen u velikim količinama u Ukrajinu.

Trenutno, ukrajinska vojska u velikoj meri koristi ovo borbeno vozilo pešadije na bojnom polju. Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako ukrajinska jedinica gura u borbu nekoliko oklopnih transportera M113 i YPR-765 koje je isporučila Holandija u napadu na položaje Vagnerovih boraca.

https://twitter.com/Seveerity/status/1637031056678191106?s=20

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama pre nekoliko dana, vidi se kako oklopni transporter M113 napreduje ka frontu.

Radnja se odvija u Bahmutu – epicentru rata u Ukrajini poslednjih mesec dana. Holandski isporučeni oklopni transporteri YPR-765, koji su malo modifikovana verzija legendarnog oklopnog transportera M113, mogu se videti u akciji na bojnom polju.

Takođe možemo videti kako oklopni transporteri M113 neprestano napreduju i povlače se – ne zaustavljaju se da ne bi bili lakše pogođeni neprijateljskom vatrom.

Video snimak je zaista intrigantan, pokazuje da je Ukrajini potrebno mnogo više da bi na frontu ostvarile neki progres. Istina je da su ukrajinske oružane snage u tom pogledu veoma ranjive – ostavljeni sami na bojnom polju, oklopni transporteri postaju lagane mete. Potrebna je podrška pešadije, sa mnogo naprednijim borbenim vozilima na bojnom polju.

Ukrajinske trupe su pokušale da napadnu ruske položaje južno od grada Novodanilivka, u oblasti Zaporožja u Ukrajini. Nakon što su stigli do prve linije rovova, Ukrajinci su bili na meti ruske pešadije koja se pokazala bolje pripremljenom na bojnom polju.

Ukrajinske oružane snage pokušale su da udare na položaje ruske ruske armije, ali su bile žestoko napadnute i nisu uspele. Kao što se vidi na snimcima, nekoliko ukrajinskih oklopnih vozila je uništeno na bojnom polju.

Ipak, jedno je sigurno – Ukrajina pokušava da se izbori na bojnom polju sa svime čime raspolažu zapadne države.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version