Naslovna Novosti Vagnerovci zaplenili MILKOR bacač na frontu u Bahmutu

Vagnerovci zaplenili MILKOR bacač na frontu u Bahmutu

0
vojnik vagnera sa zaplenjenim bacacem milkor y2 mki mgl
vojnik vagnera sa zaplenjenim bacacem milkor y2 mki mgl
google news

Tokom borbi za Bahmut, ruski vojnici kod protivnika pronalaze ili zaplenjuju pešadijsko oružje dostavljeno iz skoro svih krajeva sveta. Na fotografiji je pripadnik grupe Vagner sa zaplenjenim južnoafričkim višemetnim ručnim bacačem granata 40 mm Milkor Y2.

Milkor MGL (Multiple Grenade Launcher) je lagani 40 mm šestometni revolverski bacač granata (takođe postoji verzija za ispaljivanje granata 37/38 mm) koji je razvio i proizveo južnoafrički Milkor (Pti) Ltd. MGL je demonstriran kao koncept za Južnoafričke odbrambene snage (SADF) 1981.godine i tada je zvanično primljen u naoružanje kao Y2.

Od 1983. godine, MGL su postepeno usvajale oružane snage i organizacije za sprovođenje reda u preko 50 zemalja. Ukupna proizvodnja od 1983. godine iznosi više od 50.000 jedinica.

Različite granate kao što su HE, HEAT, zrna protiv nereda (gumena), iritantna i pirotehnička sredstva mogu se ispaliti onoliko brzo koliko se okidač može povući. Doboš se brzo puni i prazni što omogućava visoki tempo vatre.

Iako je prvenstveno namenjen za ofanzivnu i defanzivnu upotrebu sa visokoeksplozivnim mecima, lanser je uz upotrebu odgovarajuće municije pogodan za suzbijanje javnih nereda i druge bezbednosne operacije. Nova modifikacija omogućava da MGL ispaljuje manje letalne metke.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version