Naslovna Novosti Ruski vojni helikopter udario u dalekovode

Ruski vojni helikopter udario u dalekovode

0
mi 8
mi 8
google news

Ruski vojni helikopter zakačio se na dalekovode iznad reke. Helikopter Mi-8 koji pripada Oružanim snagama Rusije prinudno je sleteo na obalu reke Don nakon prekida dalekovoda u regionu Voronježa.

Hip helikopter je bio na rutinskoj misiji obuke. Pilot je uspeo da spusti letelicu i oba člana posade su bezbedna. Prethodno je oštećen dalekovod, čiji je rad već obnovljen.

Na objavljenim snimcima primećen je deo žice okačene na samom helikopteru, što je onemogućilo bezbedan nastavak leta.

Mil Mi-8 (ruski: Mi-8, NATO ime: Hip) je helikopter srednje veličine sa dve turbine, koji je prvobitno dizajnirao Sovjetski Savez 1960-ih, a uveden u sovjetsko vazduhoplovstvo 1968. godine. Od tada je postao jedan od najčešće korišćenih helikoptera na svetu, sa preko 17.000 proizvedenih jedinica u različitim konfiguracijama.

Mi-8 se proizvodi u više varijanti i dostupan je u civilnoj i vojnoj verziji. Vojne varijante uključuju transporter Mi-8T, VIP transport, elektronsko ratovanje, izviđanje, naoružanu verziju Mi-8MTV i Mi-8MPS za traganje i spasavanje. Mi-17 je poboljšana verzija Mi-8 sa boljim performansama.

pop osvesta mi 8mptr 1
Sveštenik osvešta Mi-8MTPR-1

Ima maksimalnu brzinu od oko 250 km/h i domet do 800 km. Helikopter ima posadu od dva člana i može da nosi do 24 putnika ili 4.500 kg tereta unutar ili spolja. Ima veliku kabinu koja se lako može rekonfigurisati za različite misije, a njegov dizajn omogućava operacije u širokom spektru klime i okruženja.

Mi-8 se izvozi u zemlje širom sveta i korišćen je u brojnim sukobima i vojnim operacijama. Takođe je predstavljen u mnogim filmovima i TV emisijama, gde se često prikazuje kao robustan i pouzdan helikopter.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version