Naslovna Novosti Zalihe municije u Francuskoj na “kritično niskom” nivou

Zalihe municije u Francuskoj na “kritično niskom” nivou

0
zalihe municije u francuskoj na 22kriticno niskom22 nivou
zalihe municije u francuskoj na 22kriticno niskom22 nivou
google news

Pružanje materijalne podrške ukrajinskim vojnicima rizikuje da postane glavobolja Pariza. Ove srede, misija za utvrđivanje činjenica, koju je nekoliko poslanika predstavilo francuskoj skupštini, podiže veo na „kritično“ stanje zaliha municije u Francuskoj.

Primera radi, Francuska naručuje 20.000 granata od 155 mm svake godine, što je ekvivalentno broju hitaca dnevno na bojnom polju u Ukrajini, piše francuski Europe 1.

„Postali smo bonsai vojska sa visokotehnološkom municijom, ali u malim količinama“, napominje Julien Rancoule, iz partije Nacionalni Reli (RN) i koizvestilac misije. Parlamentarci preporučuju preusmeravanje prioriteta na jednostavniju i manje složenu opremu koja bi neutralisala do 90% ciljeva protiv konvencionalne vojske.

Takođe preporučuju koncentrisanje napora na artiljeriju i izmeštanje proizvodnje municije malog formata, posebno municije od devet milimetara. Iza municije se nalazi i barut, njegovo skladištenje i sirovine.

Tokom 1990-ih, Evropa je proizvodila 44% poluprovodnika, neophodnih za pravljenje opreme visokog pritiska, u poređenju sa samo 10% danas.

Kada je Francuska u pitanju, 100% elektronskih čipova sada dolazi iz kineske proizvodnje. Stoga je hitno potrebno povratiti suverenitet za pitanja nezavisnosti, ali i kredibiliteta u odnosu na druge zemlje NATO-a.

Sa svoje strane, Ministarstvo oružanih snaga ne otkriva ništa o tome. Od ovog leta, Sebastijen Lekornu se sve češće sastajao sa industrijalcima kako bi pomerio francusku industrijsku proizvodnju ka „ratnoj ekonomiji“.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version