Naslovna Novosti Tokom vežbi Južne Koreje i SAD, raketa greškom pala u vojnu bazu

Tokom vežbi Južne Koreje i SAD, raketa greškom pala u vojnu bazu

0
Tokom vežbi Južne Koreje i SAD, raketa greškom pala u vojnu bazu
hyunmoo 2c
google news

Vojne vežbe koje su hitno organizovale SAD i Južna Koreja, kao odgovor na Severnokorejsko lansiranje rakete, završene su možemo reći neuspehom. Obe strane su lansirale po dve rakete taktičkog raketnog sistema (ATACMS), kojima su gađani lažni ciljevi, saopštio je Zajednički komandant štaba združenih snaga Južne Koreje i SAD (JCS).

Prilikom lansiranja projektila, jedna od raketa pala je u južnokorejsku vojnu vazduhoplovnu bazu, nekoliko kilometara od granice sa DNRK, što je izazvalo eksplozije i veliki požar. Incident se dogodio toliko blizu granice sa Severnom Korejom da su snage stavljene u punu pripravnost na teritoriji ove države. Informacije o ovoj temi pruža južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Tokom vežbi Južne Koreje i SAD, raketa greškom pala u vojnu bazu
Fotografija, koju je obezbedio Zajednički načelnik štabova, prikazuje Južnu Koreju i SAD kako drže zajedničke raketne vežbe na neodređenoj lokaciji 5. oktobra 2022. (FOTO Yonhap)

„Stanovnici u i oko grada Gangneunga na istočnoj obali, rekli su da su videli bljesak i čuli eksploziju. Sve se dogodilo oko 1 sat ujutro. Zalutala balistička raketa Hyunmoo-2C je pala u bazu nakon nekontrolisanog leta. Nadležni su naveli da nema povređenih, ali se tačni uzroci incidenta istražuju, prenosi novinska agencija Yonhop. Za sada je poznata samo ozbiljna materijalna šteta, dok žrtava nema.

Pogonsko gorivo je izgorelo, dok sama bojeva glava nije eksplodirala, dodaje se. Južnokorejske vlasti planiraju da ispitaju sve rakete Hyunmoo-2C koje su u funkciji kako bi se uverile da nemaju defekte.

Tokom vežbi Južne Koreje i SAD, raketa greškom pala u vojnu bazu
Hyunmoo-2C

Južna Koreja i Sjedinjene Države organizovle su iznenada ovu vojnu vežbu kao odgovor na poslednje u nizu lansiranje rakete od strane Severne Koreje.

Severna Koreja lansirala raketu preko Japana

Severna Koreja u utorak je prvi put za pet godina ispalila balističku raketu preko Japana. Raketa je nadletela severostočni Japan pre nego što je pala u Tihi okean, saopštila je japanska vlada navodeći da nema stradalih ili štete.

Raketa je dovela do retkog aktiviranja sistema za uzbunu, upozorenje je objavljeno i preko nacionalne televizije NHK kojim su pozvani stanovnici severnog i severoistočnog dela Japana da odu u skloništa.

How an unusual North Korean missile test sent Japan into a frenzy

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version