Naslovna Novosti Obuka za izvođenje specijalnih dejstava

Obuka za izvođenje specijalnih dejstava

0
google news

U okviru redovnog osposobljavanja u letnjem periodu pripadnici 72. brigade za specijalne operacije ove nedelje su realizovali raznovrsne sadržaje obuke u rejonima van mirnodopske lokacije baziranja jedinice.

Tokom višednevnih aktivnosti pripadnici bataljona za specijalne operacije „Grifoni“ i „Sokolovi“ iz sastava ove brigade desantirani su helikopterima Ratnog vazduhoplovstva i PVO na više lokacija, na kojima su po nepoznatom terenu u skladu sa svojom namenom rešavali taktičke i vatrene zadatke.

Pripadnici specijalnih snaga su uvežbavali taktičke radnje prilikom izviđanja nepoznatog i teško prohodnog terena sa predviđanjem borbe u susretu, prikupljanje obaveštajnih podataka, izvođenje prepadnih dejstava, diverzija i zaseda, evakuaciju vazdušnim putem, kao i savlađivanje vodenih prepreka uz upotrebu priručnih i formacijskih sredstava.

Višednevno obučavanje je završeno realizacijom taktičke vežbe sa bojevim gađanjem, na kojoj je potvrđen visok nivo osposobljenosti timova za obavljanje namenskih zadataka snaga za specijalne operacije.

Veliki broj složenih zadataka i raznolikost dejstava koje izvodi 72. brigada za specijalne operacije zahteva od njenih pripadnika visoku fizičku spremnost, motivaciju i mentalnu snagu, zbog čega se u jedinici svakodnevno odvija intenzivna obuka radi očuvanja i unapređenja sposobnosti za izvođenje specijalnih operacija i dejstava u svim uslovima.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version