Naslovna Novosti Obuka u mehanizovanim jedinicama Prve brigade kopnene vojske

Obuka u mehanizovanim jedinicama Prve brigade kopnene vojske

1
google news

U mehanizovanom bataljonu Prve brigade kopnene vojske u Bačkoj Topoli u toku je intenzivna obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „decembar 2021“ i profesionalnih vojnika na dodatnom osposobljavanju.

Reč je o redovnom obučavanju za izvršavanje kolektivnih zadataka u sastavu posluga borbenog vozila pešadije M-80A koje prolaze vojnici na služenju vojnog roka i profesionalni vojnici koji su u prethodnom periodu primljeni u jedinicu. 

Nakon uspešno završene teoretske nastave i obuke na trenažerima, vojnici na dužnostima nišandzija i vozača ovog borbenog vozila, na poligonima u kasarni praktično uvežbavaju taktičke radnje i postupke za izvršenje bojevih gađanja.

Kako bi u potpunosti bili osposobljeni za obavljanje dužnosti, tokom obuke se usavršavaju i tehnike upravljanja borbenim vozilima u različitim uslovima. U nastavku sledi realizacija programskih školskih i bojevih gađanja iz naoružanja roda oklopnih jedinica, na kojima će u praksi biti proverena osposobljenost vojnika za izvršavanje vatrenih zadataka.

Obuka vojnika na služenju vojnog roka i profesionalnih vojnika se u Brigadi realizuje tokom cele godine, a dodatnim osposobljavanjem, koje se redovno sprovodi u svim jedinicama Vojske Srbije, profesionalni vojnici se obučavaju za više dužnosti u okviru svog roda ili službe, čime se unapređuje ukupna osposobljenost jedinice.

1 KOMENTAR

  1. BVP sa Maljutkama iz šezdesetih godina prošlov veka…
    Čime se mi zamlaćujemo i zamajavamo…trošimo pare na gluposti, sa tim kantama se ništa ne može osim da kompletna posada pogine na grozan način u roku od 5 minuta….

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version