Naslovna Oružje Novo Oružje Rusi lansirali interkontinentalnu raketu Sarmat

Rusi lansirali interkontinentalnu raketu Sarmat

0
google news

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je lansirana interkontinentalna balistička raketa Sarmat.

“Zadaci lansiranja su u potpunosti završeni. Projektne karakteristike su potvrđene u svim fazama njegovog leta. Trenažne bojeve glave stigle su u naznačeno područje na poligonu Kura na poluostrvu Kamčatka”, rekli su oni, piše RIA.

Dodali su da je ovo prvo lansiranje u državnom programu testiranja.

Putin je čestitao vojsci na uspešnom testiranju rakete Sarmat

Predsednik Vladimir Putin čestitao je vojsci na uspešnom lansiranju interkontinentalne balističke rakete Sarmat. Ovo jedinstveno oružje će posvetiti pažnju onima koji pokušavaju da ugroze Rusiju, rekao je on.

„Ovo je veliki, značajan događaj u razvoju perspektivnih sistema naoružanja za rusku vojsku“, naglasio je Vladimir Putin.

„Novi kompleks ima najviše taktičko-tehničke karakteristike i u stanju je da savlada sva savremena sredstva protivraketne odbrane. Nema analoga u svetu i neće ga biti još dugo“, rekao je on.

„Ovo zaista jedinstveno oružje će ojačati borbeni potencijal naših Oružanih snaga, pouzdano obezbediti bezbednost Rusije od spoljnih pretnji i naterati na razmišljanje one koji, u žaru pomahnitale agresivne retorike, pokušavaju da ugroze našu zemlju.”

On je takođe naglasio da su u stvaranju Sarmata korišćeni samo domaći agregati, komponente i delovi, što će pojednostaviti serijsku proizvodnju.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version